Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

LETO U ZNAKU BISERA


Tokom leta, Udruženje za pomoć MNRO Biser opštine Srbobran, prikuplja sredstava za opremanje dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom.


Iz udruženja BISER stiglo nam je saopštenje za javnost kojim žele da upoznaju građane sa aktivnostima koje tokom leta organizuju, ili u njima učestvuju, a u cilju prikupljanja sredstava za opremanje dnevnog boravka. Uspostavljena je saradnja sa fondacijom Trag, koja će značajno unaprediti i ojačati vrednost akcija BISERA. U saopštenju se kaže:

Za svaki prikupljeni dinar, Trag fondacija će duplirati iznos. Ove aktivnosti se realizuju u okviru programa Uspešni fandrejzing koji Trag fondacija sprovodi u partnerstvu i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Tokom predstojećeg perioda planirano je realizovanje više aktivnosti kako bi se prikupilo što više novčanih sredstava.

Sve akcije su odobrene i podržane od strane Trag fondacije i USAID, koji kroz svoju finansijsku podršku direktno omogućavaju realizaciju pojedinih aktivnosti.

Tokom jula meseca biće organizovano više akcija prikupljanja novčanih sredstava, o čemu želimo ovim putem da informišemo javnost i pozovemo vas da se uključite u predstojeće događaje.

Prva akcija koja nam predstoji nosi naziv «Noć muzike». Početkom jula meseca 2016. godine biće organizovan koncert rok muzike, na kome će nastupati rok bend iz Apatina «Prljavi Romeo». Novčana sredstva koja budu prikupljena od ulaznica na koncert biće donacija građana.

Drugi  veoma bitan događaj nosi naziv «Igraj za Biser».

Ona obuhvata više sportskih turnira i to: fudbalski, stonoteniski, dok je već realizovana i jedna odbojkaška utakmica.

Značajno je istaći da će se Udruženje «Biser» naći kao suorganizator u predstojećem turniru koji nosi naziv «Turnir Milenko Genčić» a koji su osmislili i organizovali neformalna grupa mladih sportista iz Opštine Srbobran: Zoran Mijić, Todor Šimpraga(Član Opštinskog veća za sport i omladinu) i Dalibor Maglajčević. Fudbalske utakmice koje čine ovaj turnira će se održavati tokom dve nedelje u samom centru Srbobrana.

U okviru prikupljanja sredstava biće realizovana i aktivnost «Doniraj za Biser» koja je inovativna jer do sada na ovaj način nije realizovana u Opštini Srbobran.

Ona podrazumeva podelu uplatnica građanima Opštine Srbobran, a oni bi sami upisivali iznos koji mogu da doniraju.

U julu mesecu biće realizovane i Prodajne izložbe radova korisnika, to su ukrasni predmeti, ručni radovi i drugo.

Na kraju, da napomenemo,  da je predviđeno organizovanje i individualnih sastanaka sa donatorima,  predstavnicima firmi i preduzetnicima u Opštini Srbobran, sa ciljem da ih upoznamo sa predviđenim aktivnostima i ciljem projekta i kako bi smo ih pozvali da daju svoj doprinos i ostvarenju zajedničkog cilja.

Želimo da istaknemo da je usluga dnevnog boravka usluga koju pruža Opština Srbobran za osobe sa intelektulanim ili telesnim invaliditetom, a da je ovo udruženje realizator i pružalac usluge.

Ovom uslugom Opština Srbobran obuhvata svakog pojedinca svoje lokalne zajednice bez diskriminacije, i omogućavajući mu ravnopravnu uključenost i život u lokalnoj zajenici.

Pozivamo građane da prate dalja saopštenja na facebook stranici Udruženja «Biser», i na sajtu www.drustvobiser.com. gde će biti obavešteni o tačnim terminima akcija, ili eventualnim izmenama.

Za više informacija može se posetiti i Udruženje svakog radnog dana od 07:00h do 15:00h. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.25

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 77
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen