Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

NIKOLA DRUGI U DRŽAVI!


U subotu 26.maja održano je 28.Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture na kojem je učenik OŠ "Vuk Karadžić" Nikola Stanojević osvojio drugo mesto.


Postoje mesta koja su mala, ali po svom imenu poznata u svetu. Takav je Tršić, rodno mesto našeg filologa i reformatora Vuka Karadžića. U Tršiću se svake godine simbolično održava Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture gde se okupljaju najbolji učenici iz ove oblasti.

- Konkurencija je i ove godine bila velika, a pitanja ozbiljna i zahtevna. Međutim, Nikolina zainteresovanost za jezik, izuzetno znanje i predanost radu, potvrda je da rad, na onome što se voli, nije uzaludan.Posebna je čast za učenika, a i za nastavnika biti u rangu najboljih, kazala je Dragana Čokić, Nikolina nastavnica srpskog jezika.


Osvojeno drugo mesto Nikoli je donelo veliku radost, a nastavnicima i školi ponos i potvrdu da male sredine kao što je naša ne moraju da budu hendikep i da se u OŠ "Vuk Karadžić" radi ozbiljno i vrlo profesionalno.

Podsetimo,nekoliiko dana ranije, Nikola je osvojio treću nagradu na Republičkom takmičenju iz hemije. Odličan je učenik sedmog razreda i talentovan učenik Muzičke škole.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.05.29   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin