Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1483/nikola-drugi-u-dravi/

Verzija za tampu / To ScreenviewNIKOLA DRUGI U DRŽAVI!


U subotu 26.maja održano je 28.Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture na kojem je učenik OŠ "Vuk Karadžić" Nikola Stanojević osvojio drugo mesto.


Postoje mesta koja su mala, ali po svom imenu poznata u svetu. Takav je Tršić, rodno mesto našeg filologa i reformatora Vuka Karadžića. U Tršiću se svake godine simbolično održava Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture gde se okupljaju najbolji učenici iz ove oblasti.

- Konkurencija je i ove godine bila velika, a pitanja ozbiljna i zahtevna. Međutim, Nikolina zainteresovanost za jezik, izuzetno znanje i predanost radu, potvrda je da rad, na onome što se voli, nije uzaludan.Posebna je čast za učenika, a i za nastavnika biti u rangu najboljih, kazala je Dragana Čokić, Nikolina nastavnica srpskog jezika.


Osvojeno drugo mesto Nikoli je donelo veliku radost, a nastavnicima i školi ponos i potvrdu da male sredine kao što je naša ne moraju da budu hendikep i da se u OŠ "Vuk Karadžić" radi ozbiljno i vrlo profesionalno.

Podsetimo,nekoliiko dana ranije, Nikola je osvojio treću nagradu na Republičkom takmičenju iz hemije. Odličan je učenik sedmog razreda i talentovan učenik Muzičke škole.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign