Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1486/nagrada-za-bubamaru/

Verzija za tampu / To ScreenviewNAGRADA ZA BUBAMARU!


Nadaljski vrtiić "Bubamara" našao se među 27 vaspitno-obrazovnih ustanova koje su u Vladi Vojvodine nagrađene u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini".


„Za čistije i zelenije škole u Vojvodini" je program Pokrajinske vlade, čiji je cilj da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za brigu o svojoj životnoj sredini.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš je uz čestitke nagrađenima, naveo da se u ovogodišnji program, koji se realizuje već devetu godinu, i koji je sve uspešniji, uključilo 104 vaspitno-obrazovne ustanove. Najuspešnijih 27 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola (uključujući i muzičke i specijalne), nagrađeni su izletima za preko 600 učenika, dok će za nastavnike biti organizovani seminari iz oblasti zaštite životne sredine.

Deca pripremne predškolske grupe iz Nadalja, dobitnici ove nagrade, sa svojom vaspitačicom Danijelom Miličić Trebaticki, ići će na jednodnevni izlet u NP „Fruška gora“ i SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“, a vaspitači će boraviti dva dana u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, gde će se dodatno edukovati za ovu oblast.

P.R.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign