Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

NA JESEN PRVI KORNIŠONI IZ NOVIH PLASTENIKA


"BISER" prošao na konkursu Delta fondacije, a zahvaljujući tome biće obezbeđena dva nova plastenika i radno će se angažovati četiri osobe sa invaliditetom...


Delta fondacija, u okviru programa „Zasad za budućnost“  u saradnji sa Trag fondacijom,  raspisala je konkurs za dodelu sredstava  sa  ciljem da se kroz podršku socijalnim preduzećima unapredi postojeća poljoprivredna proizvodnja na više lokacija u Srbiji, da se time poveća zaposlenost i smanji siromaštvo.

Udruženje za pomoć mentano nedovojno razvijenim osobama „Biser“  je konkurisalo sa projektom „Plastenici za organsku proizvodnju“ i nakon četiri kruga eliminacije i javne odbrane uspeli smo da se projekat prihvati i odobre sredstva. Projektom je predviđena nabavka dva plastenika i radno angažovanje 4 osobe sa invaliditetom. Plastenici će biti postavjeni u baštama kod dve radno angažovane osobe u Srbobranu i Nadalju čime će se  smanjiti nezaposlenost u lokalnoj zajednici i poboljšati socijalni položaj osoba sa invaliditetom, a sam projekat će ispuniti jedan deo socijalnog cilja, kaže Slavka Popić, predsednica Udruženja "Biser" i dodaje:

- Drugi socijalni cilj usmeren je na korisnike usluge dnevnog boravka kojima  bi se projektom omogućila participacija usluge u vidu hrane pa time i održivost iste.

Ulaganjem sredstava u ukupnom iznosu od 483.600,00 od strane Delta fondacije, obezbedilo bi se povećanje sadašnje  proizvodnje za 40% pa time I ukupan godišnji bruto prihod od povrtarske proizvodnje. Realizacija projekta daje veće mogućnosti da se dobije sertifikat o organskoj proizvodnji u naredne dve godine, što bi omogućilo održivost projekta I biznis ideje. U ovom momentu ugovorena je nabavka i postavljanje plastenika i pribavljeno je seme i sredstva za zaštitu. U toku jeseni prvi kornišoni iz novih plastenika biće plasirani na tržište. U okviru projekta predviđeno je i da se pribavi i program za elektronsko praćenje proizvodnje (“elektronska farma”) u vidu pomoći koji će pružiti Zadružni savez Vojvodine

Sve ovo je još jedna aktivnost usmerena na poboljšanje materijalnog položaja osoba sa invaliditetom i ostvarenje misije Udruženja  a to je „uključenje u društveni život zajednice osoba sa invaliditetom primeren njihovim sposobnostima i mogućnostima, bez diskriminacije i njihov adekvatan materijalni položaj“.

Javna odbrana projekta održana je u hotelu Park u Beogradu. Pre javne odbrane za odabrane organizacije organizovana je dvodnevna obuka na temu razvoja biznis planova u cilju održivosti njihovih projekata.

P.R. 

Postavio: Administrator dana 2018.06.02   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 63
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen