Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

MATURANTI U NADALJU PROSLAVILI KRAJ OSMOGODIŠNJEG ŠKOLOVANJA


Svečano i veselo, ali i emotivno je bilo juče u Nadalju. Učenici završnog razreda OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" proslavili su kraj osmogodišnjeg školovanja, podeljene su diplome i priznanja, a potom je usledilo slavlje.


Biranim rečima od ove generacije oprostili su se njihovi, Danijela Miličić Trebaticki - vaspitačica, Snežana Radukić - učiteljica, Branislava Stanaćev - direktorka škole i razredni starešina - Zoran Mijić koji je rekao:

Dragi moji učenici...
Od trenutka kada se rodimo mi se neprekidno razvijamo i težimo napretku. Razne okolnosti od okruženja i uslova u kojima odrastamo, do sistema uverenja i vrednosti koje stičemo izgrađuju našu mapu ( kako razmišljamo, vidimo i osećamo svet oko nas) i naš identitet ( ko smo, ko želimo da postanemo?).
Kada biste pravili jedinstveni spisak ljudskih vrlina, uvideli biste koliko ih mnogo ima i koliko je potrebno vremena i razmišljanja da ih sve nabrojite. Trudite se da svakoga dana razumete i primenite što više vrlina poput: dobrotoljublja, dobročinstva, čovekoljublja, bratoljublja, poverenja, odanosti, poslušnosti, tolerantnosti, uzdržanosti, umerenosti, pravednosti, tačnosti, marljivosti, smirenosti, opraštanja i bezuslovne ljubavi.
Za mene lično, a verujem i za vas najtajanstvenija je vrlina bezuslovne ljubavi. Ljubavi prema svakom živom biću – znanom i neznanom, živoj i neživoj prirodi. Ljubavi bez ugovorne opcije, bez trgovine... Verujte da se ova vrlina stiče tokom čitavog života i da se bolje razume kroz mnogo naših posrnuća. Kada shvatimo da smo pogrešili, da treba da ustanemo, da oprostimo sebi i drugome, da tražimo oproštaj i da nastavimo putem samospoznaje u nadi i veri da smo na dobrom putu i da svakoga dana napredujemo.
Moja poruka vama je da budete racionalni i da se često prisetite da je srce takođe glasnik istine, sposobno da nekada prevaziđe mahinacije ega.
Ivo Andrić je rekao:
„Sama činjenica da živim, daruje me mirnom radošću. Osjećam veliku ljubav za ljude, za njihova djela, za sreću i nesreću, za grijeh i strast i sav jad što iz njih izlazi, za borbe i posrtanja, za zablude i patnje i žrtve, za sve što je čovjekovo na ovoj planeti.“

Đak generacije je Andrea Kutić.

Pred ovom generacijom đaka OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" je nova etapa u životu, novi izazovi i nove radosti, ali i odricanja i mnogo truda ukoliko žele da se ostvare kao ljudi i dostignu ciljeve koje pred sebe postavljaju. Puno sreće na tom putu i čestitamo!

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.06.03   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 55
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen