Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1491/maturanti-u-nadalju-proslavili-kraj-osmogodinjeg-kolovanja/

Verzija za tampu / To ScreenviewMATURANTI U NADALJU PROSLAVILI KRAJ OSMOGODIŠNJEG ŠKOLOVANJA


Svečano i veselo, ali i emotivno je bilo juče u Nadalju. Učenici završnog razreda OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" proslavili su kraj osmogodišnjeg školovanja, podeljene su diplome i priznanja, a potom je usledilo slavlje.


Biranim rečima od ove generacije oprostili su se njihovi, Danijela Miličić Trebaticki - vaspitačica, Snežana Radukić - učiteljica, Branislava Stanaćev - direktorka škole i razredni starešina - Zoran Mijić koji je rekao:

Dragi moji učenici...
Od trenutka kada se rodimo mi se neprekidno razvijamo i težimo napretku. Razne okolnosti od okruženja i uslova u kojima odrastamo, do sistema uverenja i vrednosti koje stičemo izgrađuju našu mapu ( kako razmišljamo, vidimo i osećamo svet oko nas) i naš identitet ( ko smo, ko želimo da postanemo?).
Kada biste pravili jedinstveni spisak ljudskih vrlina, uvideli biste koliko ih mnogo ima i koliko je potrebno vremena i razmišljanja da ih sve nabrojite. Trudite se da svakoga dana razumete i primenite što više vrlina poput: dobrotoljublja, dobročinstva, čovekoljublja, bratoljublja, poverenja, odanosti, poslušnosti, tolerantnosti, uzdržanosti, umerenosti, pravednosti, tačnosti, marljivosti, smirenosti, opraštanja i bezuslovne ljubavi.
Za mene lično, a verujem i za vas najtajanstvenija je vrlina bezuslovne ljubavi. Ljubavi prema svakom živom biću – znanom i neznanom, živoj i neživoj prirodi. Ljubavi bez ugovorne opcije, bez trgovine... Verujte da se ova vrlina stiče tokom čitavog života i da se bolje razume kroz mnogo naših posrnuća. Kada shvatimo da smo pogrešili, da treba da ustanemo, da oprostimo sebi i drugome, da tražimo oproštaj i da nastavimo putem samospoznaje u nadi i veri da smo na dobrom putu i da svakoga dana napredujemo.
Moja poruka vama je da budete racionalni i da se često prisetite da je srce takođe glasnik istine, sposobno da nekada prevaziđe mahinacije ega.
Ivo Andrić je rekao:
„Sama činjenica da živim, daruje me mirnom radošću. Osjećam veliku ljubav za ljude, za njihova djela, za sreću i nesreću, za grijeh i strast i sav jad što iz njih izlazi, za borbe i posrtanja, za zablude i patnje i žrtve, za sve što je čovjekovo na ovoj planeti.“

Đak generacije je Andrea Kutić.

Pred ovom generacijom đaka OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" je nova etapa u životu, novi izazovi i nove radosti, ali i odricanja i mnogo truda ukoliko žele da se ostvare kao ljudi i dostignu ciljeve koje pred sebe postavljaju. Puno sreće na tom putu i čestitamo!

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign