Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

"RADOST" OD JESENI DVE GRUPE CELODNEVNOG BORAVKA!


U vrtiće u našoj opštini upisana sva deca koja su se javila na poziv za upis u novu školsku godinu, a od jeseni formira se nova grupa dece koja će biti u celodnevnom boravku...


Upis u PU "Radost" koji je trajao nepunih mesec dana je uspešno priveden kraju. Sva deca koju su roditelji želeli da upišu i u poludnevni i celodnevni boravak su primljeni, a prioritet su imala deca iz osetljivih grupa kao i deca čija su oba roditelja zaposlena, saznajmemo u PU "Radost".


- Nismo očekivali da će se javiti toliki broj zainteresovanih roditelja za upis dvogodišnje i trogodišnje dece u celodnevni boravak. Odlučili smo da otvorimo još jednu grupu na srpskom jeziku, uzrasta 3 godine u vrtiću "Bambi" u ulici Laze Kostića 26 u kojem inače upisujemo decu zainteresovanu i za celodnevni boravak na mađarskom jeziku. Na taj način smo upisali svu decu i nismo imali odbijenih, kazala nam je Aleksandra Vrsajković, direktorka PU "Radost" i dodaje:

- U dogovoru sa predsednikom opštine Radivojem Paroškim, predstojećim rebalansom će nam biti obezbeđena sredstva za opremanje nove grupe tako da sve bude spremno za 1.septembar.

Školska godina za mališane u poludnevnom boravku se završava 12.juna, a za decu koja pohađaju celodnevni  boravak vrtić radi celo leto, izuzev dve poslednje nedelje avgusta.To je vreme kada se vrši generalno čišćenje i završne pripreme za početak nove školske godine.

Iako je mesec jun i  školska godina se bliži kraju, zaposleni i deca iz ustanove "Radost" još uvek ne prestaju sa aktivnostima. U ovom tekstu pomenućemo neke:


7. juna deca iz vrtića "Crvenkapa" bili su učesnici manifestacije "Pažljivko" u okviru projekta "Policija u lokalnoj zajednici" u Vrbasu,koja je organizovana po treći put. Učestvovalo je 300 mališana iz Vrbasa, Novog Sada, Beočina i Srbobrana.


Sva deca takmičari i ekipe dobili su vredne nagrade koje je obezbedila republička Agencija za bezbednost u saobraćaju.
Cilj ove manifestacije je da se deca predškolci koji se osamostaljuju kao pešaci, vozači rolera i bicikala i koji predstavljaju najugroženiju grupu učesnika u saobraćaju edukuju. To je od ključnog značaja za njihovu zaštitu od saobraćajnih nezgoda.

Takođe prošle nedelje, u Turiji na terenu FK "Mladost" održan je "Sportski dan" po treći put. Osim dece iz vrtića "Pepeljuga" iz Turije i "Bubamara" iz Nadalja, gosti bili i deca prvaci iz OŠ "Petar Drapšin" iz Turije.
Takmičarske igre, lepo vreme i druženje obeležili su taj dan, a roditelji su jednako bodrili i Turince i Nadaljčane.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.06.05

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 76
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen