Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1492/-radostod-jeseni-dve-grupe-celodnevnog-boravka/

Verzija za Ütampu / To Screenview"RADOST" OD JESENI DVE GRUPE CELODNEVNOG BORAVKA!


U vrti─çe u našoj opštini upisana sva deca koja su se javila na poziv za upis u novu školsku godinu, a od jeseni formira se nova grupa dece koja ─çe biti u celodnevnom boravku...


Upis u PU "Radost" koji je trajao nepunih mesec dana je uspešno priveden kraju. Sva deca koju su roditelji ┼żeleli da upišu i u poludnevni i celodnevni boravak su primljeni, a prioritet su imala deca iz osetljivih grupa kao i deca ─Źija su oba roditelja zaposlena, saznajmemo u PU "Radost".


- Nismo o─Źekivali da ─çe se javiti toliki broj zainteresovanih roditelja za upis dvogodišnje i trogodišnje dece u celodnevni boravak. Odlu─Źili smo da otvorimo još jednu grupu na srpskom jeziku, uzrasta 3 godine u vrti─çu "Bambi" u ulici Laze Kosti─ça 26 u kojem ina─Źe upisujemo decu zainteresovanu i za celodnevni boravak na ma─Ĺarskom jeziku. Na taj na─Źin smo upisali svu decu i nismo imali odbijenih, kazala nam je Aleksandra Vrsajkovi─ç, direktorka PU "Radost" i dodaje:

- U dogovoru sa predsednikom opštine Radivojem Paroškim, predstoje─çim rebalansom ─çe nam biti obezbe─Ĺena sredstva za opremanje nove grupe tako da sve bude spremno za 1.septembar.

Školska godina za mališane u poludnevnom boravku se završava 12.juna, a za decu koja poha─Ĺaju celodnevni  boravak vrti─ç radi celo leto, izuzev dve poslednje nedelje avgusta.To je vreme kada se vrši generalno ─Źiš─çenje i završne pripreme za po─Źetak nove školske godine.

Iako je mesec jun i  školska godina se bli┼żi kraju, zaposleni i deca iz ustanove "Radost" još uvek ne prestaju sa aktivnostima. U ovom tekstu pomenu─çemo neke:


7. juna deca iz vrti─ça "Crvenkapa" bili su u─Źesnici manifestacije "Pa┼żljivko" u okviru projekta "Policija u lokalnoj zajednici" u Vrbasu,koja je organizovana po tre─çi put. U─Źestvovalo je 300 mališana iz Vrbasa, Novog Sada, Beo─Źina i Srbobrana.


Sva deca takmi─Źari i ekipe dobili su vredne nagrade koje je obezbedila republi─Źka Agencija za bezbednost u saobra─çaju.
Cilj ove manifestacije je da se deca predškolci koji se osamostaljuju kao pešaci, voza─Źi rolera i bicikala i koji predstavljaju najugro┼żeniju grupu u─Źesnika u saobra─çaju edukuju. To je od klju─Źnog zna─Źaja za njihovu zaštitu od saobra─çajnih nezgoda.

Tako─Ĺe prošle nedelje, u Turiji na terenu FK "Mladost" odr┼żan je "Sportski dan" po tre─çi put. Osim dece iz vrti─ça "Pepeljuga" iz Turije i "Bubamara" iz Nadalja, gosti bili i deca prvaci iz OŠ "Petar Drapšin" iz Turije.
Takmi─Źarske igre, lepo vreme i dru┼żenje obele┼żili su taj dan, a roditelji su jednako bodrili i Turince i Nadalj─Źane.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign