Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

PRIMENJENA EKOLOGIJA


Škole u opštini Srbobran obeležile Svetski dan zaštite životne sredine...


Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se svake godine, 5. juna i na ovaj dan skreće se pažnja najšire javnosti na goruća pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rešavanja. S tim u vezi u školama u opštini Srbobran organizovane su akcije koje su imale za cilj promenu ekološke svesti dece, ali i stanovništva u celini, u pravcu odgovornijeg ponašanja prema svom okruženju.

Volonteri Gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Miletić" iz Srbobrana su cele školske godine sakupljali elektronski otpad. Petog juna, otpremili su otpad i tako se priključili obeležavanju ovog dana i ukazali na štetnost odlaganja ovakvog otpada u kontejnere.

U okviru obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, učenici sedmog razreda iz Turije realizovali su radnu akciju u dvorištu Osnovne škole "Petar Drapšin". Tim povodom su đaci dali svoj doprinos da se kroz uređenje dvorišta, skupljanje smeća i čišćenje, ostali učenici škole podsete na značaj očuvanja životne sredine. Učenici su se rado odazvali ovoj akciji i kroz timski rad promovisali ekološke vrednosti.

Vođeni idejom da se životna saredina čuva i štiti na svakom mestu učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin Uča“ u Nadalju i ove godine su na svoj način obeležili Svetski dan zaštite životne sredine. Ovog puta vrlo konkretno i praktično-čišćenjem školskog dvorišta i obližnjeg parka.

U osnovnoj školi “Vuk Karadžić” Srbobran učenici mlađih razreda imali su časove u prirodi, u gradskom parku i u školskom dvorištu, kao i prigodno predavanje od strane svojih učiteljica na temu zaštite životne sredine. Petog juna simbolično je okončana akcija prikupljanja stare hartije koja će biti predata na reciklažu, a koja traje od početka školske godine.

Učenici osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj”na Svetski dan zaštite životne sredine realizovali su radnu akciju čišćenja oko škole i u dvorištu škole i time ukazali na značaj i potrebu očuvanja zdrave i čiste životne okoline.

Sprovedenim akcijama đaci su svoje vršnjake, ali i druge stanovnike Srbobrana naveli na razmišljanje kako smo deo prirode i kako zavisimo od nje i iz tog razloga moramo da delujemo da bismo sačuvali našu životnu sredinu, kaže se u saopštenju koje je medijima dostavio KLER opštine Srbobran.

  

Postavio: Administrator dana 2018.06.07

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin