Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

TODOR I NIKOLA NA PRIJEMU KOD DIREKTORKE!


Danas je direktorka Osnovne škole“Vuk Karadžić“ Julkica Popović upriličila svečani prijem za najuspešnije učenike u tekućoj školskoj godini. Dva učenika škole, Todor Brankov i Nikola Stanojević, ove godine su dostigli rezultate najvišeg ranga.


Direktorica škole na početku je istakla zadovoljstvo i ponos što škola ima učenike koji postižu zapažene rezultate i koji pokazuju visoku motivaciju i zalaganje, te na taj način na takmičenjima na najbolji način predstavljaju jednu malu školu iz male sredine.Uručila im je prigodne poklone- knjige, da dalje obogaćuju svoja znanja i čokolade, da zaslade svoje uspehe.

Todor Brankov, učenik drugog razreda, osvojio je 1. mesto na Školskoj sportskoj olimpijadi Vojvodine u plivanju, u kategoriji 500 metara prsno.Todor vredno trenira plivanje četiri puta nedeljno u klubu u Bečeju. Za nepune tri godine treniranja do sada je osvojio 24 medalje! Njegova učiteljica Snežana Ostojić istakla je ovom prilikom da je Todor ne samo uspešan sportista, nego i odličan đak, te da je ove godine najbolje uradio zadatke od svih učenika drugog razreda škole na matematičkom takmičenju „Misliša“, a takođe je bio i najbolji među dečacima svog uzrasta na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“. Dodaje da je veoma dobar drugar i da je omiljen i prihvaćen u svom odeljenju.

O uspesima Nikole Stanojevića, učenika sedmog razreda ove škole, već smo pisali na našem portalu. Nikola je osvojio treće mesto na Republičkom takmičenju iz hemije, kao i drugo mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika. Od prvog mesta na takmičenju iz srpskog jezika delilo ga je samom pola boda!U periodu između dva republička takmičenja, Nikola je takođe, kao odličan učenik Osnovne muzičke škole Vrbas, osvojio prvo mesto na Republičkom takmičenju iz solfedja, zajedno sa svojim drugaricama, kao i prvo mesto i titulu laureata na Međunarodnom takmičenju iz harmonike „Fantast“.Nastavnice srpskog jezika i hemije,  Dragana Čokić i Isidora Radovanov, istakle su danas da im je zadovoljstvo što imaju takvog učenika, koji je veoma zainteresovan za nastavne predmete, koji je predan radu i odgovori na svaki nastavni zahtev, ima volju, želju i kapacitet koji na kraju rezultiraju takvim uspesima.

U današnjem razgovoru Nikola je istakao da je zadovoljan zbog svojih uspeha, da ulaže značaj trud u dolaženju do tako visokih ciljeva, da ponekad i nije lako, ali da zalaganjem i dobrom organizacijom sve postigne. Sledeće godine upisuje osmi razred, a sad već razmišlja o upisu u Zmaj Jovinu gimnaziju u Novom Sadu.Njegov mlađi drug iz škole takođe je dodao da je srećan i zadovoljan kada postiže sportske uspehe, da nema tremu pred takmičenje i da se uvek trudi da pruži najviše što može.

S.N 

Postavio: Administrator dana 2018.06.13   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 44
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen