Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ZADOVOLJNI NAKON POSETE SLOVENIJI


Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić i član Opštinskog veća, Đorđe Džekov posetili Sloveniju i Crnu Goru...


Po povratku sa ovog službenog putovanja, saznali smo od predsednika opštine Neška Čestića nešto više o ovom putovanju, najpre u Sloveniju, a potom i u Crnu Goru.

- Naša poseta Ljubljani proizišla je kao posledica projekta koji želimo da realizujemo, a radi se o izgradnji prečistača za kanalizaciju. Imali smo korisne razgovore najpre sa vodećim ljudima u Centru za međunarodnu saradnju i razvoj iz Slovenije, a potom i u Razvojnoj banci Slovenije, koja treba finansijski da prati ovaj naš projekat, rekao nam je Čestić i dodao:

- Nakon Slovenije, gospodin Džekov, član Opštinskog veća zadužen za privredu i ekologiju i ja, otišli smo na Žabljak u Crnu Goru. Dobili smo informaciju da su sličan projekat ovom našem, na Žabljaku već realizovali. Želja nam je bila da se na licu mesta uverimo o kakvom kvalitetu radova je reč i koliko su, nakon realizacije projekta, zadovoljni tamo. Sa Žabljaka smo se vratili sa pozitivnim utiscima. Zato ćemo se potruditi da ovu saradnju, koja je započeta sa Slovencima, privedemo kraju i da Srbobran dobije prečistač otpadnih voda. Inače, naša želja je da saradnju sa partnerima iz Slovenije proširimo, tako da smo razgovarali i na temu izgradnje fabrike vode u Srbobranu i Turiji, kako bi smo na duži vremenski rok rešili pitanje zdrave pijaće vode u ova dva naseljena mesta naše opštine.

S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 78
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen