Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/152/zadovoljni-nakon-posete-sloveniji/

Verzija za tampu / To ScreenviewZADOVOLJNI NAKON POSETE SLOVENIJI


Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić i član Opštinskog veća, Đorđe Džekov posetili Sloveniju i Crnu Goru...


Po povratku sa ovog službenog putovanja, saznali smo od predsednika opštine Neška Čestića nešto više o ovom putovanju, najpre u Sloveniju, a potom i u Crnu Goru.

- Naša poseta Ljubljani proizišla je kao posledica projekta koji želimo da realizujemo, a radi se o izgradnji prečistača za kanalizaciju. Imali smo korisne razgovore najpre sa vodećim ljudima u Centru za međunarodnu saradnju i razvoj iz Slovenije, a potom i u Razvojnoj banci Slovenije, koja treba finansijski da prati ovaj naš projekat, rekao nam je Čestić i dodao:

- Nakon Slovenije, gospodin Džekov, član Opštinskog veća zadužen za privredu i ekologiju i ja, otišli smo na Žabljak u Crnu Goru. Dobili smo informaciju da su sličan projekat ovom našem, na Žabljaku već realizovali. Želja nam je bila da se na licu mesta uverimo o kakvom kvalitetu radova je reč i koliko su, nakon realizacije projekta, zadovoljni tamo. Sa Žabljaka smo se vratili sa pozitivnim utiscima. Zato ćemo se potruditi da ovu saradnju, koja je započeta sa Slovencima, privedemo kraju i da Srbobran dobije prečistač otpadnih voda. Inače, naša želja je da saradnju sa partnerima iz Slovenije proširimo, tako da smo razgovarali i na temu izgradnje fabrike vode u Srbobranu i Turiji, kako bi smo na duži vremenski rok rešili pitanje zdrave pijaće vode u ova dva naseljena mesta naše opštine.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign