Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

REAGOVANJE NA NAJAVU ISTUPANJA FK SRBOBRAN IZ SRPSKE LIGE


Da li će FK Srbobran istupiti iz Srpske lige, pitanje je koje je otvoreno pre par dana. Reakcija je stigla iz lokalne samouprave. Prenosimo u celosti članak koji je tim povodom objavljen na službenoj internet stranici opštine Srbobran.


Nakon što je rukovodstvo FK Srbobran najavilo mogućnost istupanja iz Srpske lige - grupa Vojvodina, ukoliko lokalna samouprava i Sportski savez opštine Srbobran finansijski ne pomognu ovom klubu, javnosti se obratio Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. Slaviša Tešanović je tom prilikom upozorio da bi istupanje FK Srbobran iz lige donelo probleme i fudbalskim klubovima iz Turije i Nadalja, Mladosti i Napretku, koji bi u tom slučaju pali u niže rangove takmičenja.

Predsednik opštine Srbobran je decidirano odbacio da lokalna samouprava može imati odgovornost za eventualno istupanje FK Srbobran iz Srpske lige.

Paroški je ovim povodom razgovarao sa predstavnicima FK Srbobran i potvrdio da je do njega stigao pisani zahtev u kom ovaj klub traži 1,2 miliona dinara novčane pomoći, dok istovremeno od Sportskog saveza opštine Srbobran traži dodatnih 250.000 dinara.

"Zahtev je neosnovan jer se sport i svi klubovi novcem iz opštinskog budžeta finansiraju isključivo preko Sportskog saveza. Ako neko učestvuje u višem stepenu takmičenja koji iziskuje profesionalizaciju kluba, sredstva se moraju obezbediti na način na koji to rade takvi klubovi, putem sponzorstva i donatorstva, i to sam rekao i predstavnicima drugih klubova. Opština Srbobran će finansirati samo osnovne, neophodne potrebe da svaki sportski kolektiv funkcioniše. Naša je obaveza da obezbedimo uslove da se sportom bave svi oni koji ti žele a posebno deca", rekao je Paroški.

Predsednik opštine smatra da nije korektno prebacivati odgovornost na opštinu Srbobran za eventualno istupanje iz lige, posebno u kontekstu činjenice da bi se odustajanje FK Srbobran od takmičenja odrazilo i na Mladost iz Turije i Napredak iz Nadalja, koji bi morali u niži rang.

"Takve reči su svojevrstan ultimatum i ne prihvatamo ga. Rukovodstvo lokalne samouprave se ni u jednom trenutku neće osećati odgovornim za to šta će FK Srbobran učiniti, jer mi obezbeđujemo osnovne uslove za funkcionisanje klubova, a ako oni ne mogu da pronađu sredstva za viši rang i visoke takmičarske zahteve, onda je to njihova odgovornost. Izdvajanja iz budžeta za sport ove godine iznose više od 35 miliona dinara i to su značajna sredstva, posebno u odnosu na mogućnosti lokalne samouprave. Svi klubovi imaju redovne mesečne dotacije i tu ne kasnimo. I ja sam nekada bio sportista i svestan sam toga da svi žele uspehe, ali pitanje je samo kako obezbediti dalji rad ako za to nema sredstava", rekao je Radivoj Paroški.

Govoreći o mogućnosti da drugi klubovi iz opštine Srbobran završe u nižem rangu takmičenja, Paroški podseća da je FK Srbobran pred kraj prvenstva zabeležio poraz kod kuće koji je sve iznenadio.

"Ne verujemo u priče da je to bilo slučajno, ali ne želimo da finansiramo klub koji se na neodgovoran način odnosi prema svojim obavezama. I tada je u pitanju bio opstanak Mladosti ali tada niko nije postavio pitanje svoje odgovornosti i pitanje interesa lokalne samouprave i sportskih klubova", rekao je Paroški. 

Postavio: Administrator dana 2018.06.16   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 50
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen