Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

RAZMIŠLJAJU O EKOLOGIJI I RADNICI IMAJU DOBRE USLOVE ZA RAD!


Ovo je primetio danas prilikom posete "Reahem" doo, predsednik opštine Radivoj Paroški. Kako unaprediti privredni ambijent, koji su problemi sa kojima se sreću naši privrednici, šta možemo da učinimo da Srbobran snažnije pozicioniramo u ekonomskom smislu su pitanja na koja odgovore traži opštinsko rukovodstvo i zbog toga intenzivno razgovara sa uspešnim privrednicima u našoj opštini...


U nizu poseta privrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, ovaj put sa svojim saradnikom Đorđom Džekovim, članom Opštinskog veća zaduženim za privredu, bio je danas u poseti "Reahem" d.o.o, preduzeću iz Srbobrana. Sa njima je bio i Ninoslav Jokanović, kandidat za člana Saveta MZ Srbobran na predstojećim izborima za Mesne zajednice. Osnovna delatnost  preduzeča koje su posetili je proizvodnja etil-alkohola i ostalih hemijskih proizvoda.

- Interesovanje i briga za naše poslovanje i želja da se stvore uslovi za lakše poslovanje, koje iskazuje lokalna samouprava, je za svaku pohvalu. 'Reahem' je veoma zadovoljan odnosima sa opštinom Srbobran, u njoj imamo prave saradnike, ljude koji nas često edukuju, kako u okviru zakonskih normi pronaći najbolje rešenje za određene probleme, kako najlakše proći kroz ozakonjenje, rekao je prilikom susreta Zoran Radović, genearli direktor ovog preduzeća i dodao:

- Na naše zahteve odgovara se u veoma kratkom roku i to nas veoma raduje. Naš je utisak da nam je potrebna kvalitetnija saradnja između poljoprivrede i privrede, jer je šteta za naš lokalni nivo da ono što se ovde proizvede prodajemo kao sirovinu. Zašto od kukuruza ne proizvoditi neke proizvode, a ne prodavati ga odmah. Potrebna nam je bolja prerađivačka industrija kako bi u našoj opštini zadržali i taj deo kolača.

"Reahem" zapošljava više od 40 radnika, i na tržištu proizvodnje etil alkohola zauzima zapaženo mesto.

- Cilj nam je da kao lokalna samouprava utvrdimo šta je potrebno da učinimo da našim privrednicima olakšamo proizvodnju, posebno mislim na utvrđivanje osnovnih uslova za efikasnije poslovanje. Prilikom ove posete, odmah smo videli da se radi o jednom vrlo dobro organizovanom preduzeću koje razmišlja o svemu, a što je posebno važno za nas, razmišlja i o ekologiji. To bi trebalo da bude primer i drugima. Postoje i neki problemi koji ne zavise samo od lokalne samouprave, ali u onome što je do nas pokušaćemo da učinimo sve. Znam da naša uprava efikasno sarađuje sa 'Reahemom' kada se radi o izdavanju raznih vrsta dozvola i slično, a posebno me raduju rezultati preduzeća i dobri uslovi rada za zaposlene u njemu, rekao je nakon obilaska "Reahema" Paroški.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.06.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin