Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PRED BUDUĆIM SREDNJOŠKOLCIMA PRVI UPISNI KRUG!


Ove godine iz školskih klupa OŠ JJ Zmaj izašlo je 75 svršenih osnovaca.


Njih troje ne žele da nastave školovanje, jedna učenica direktno se upisala u specijalnu srednju školu, dok njih 71 čekaju da vide šta će dobiti kao odgovor na listu želja koju su napravili, odnosno gde i u koju školu su primljeni za dalje školovanje, kazala nam je Erika Sokola Munjin, direktorka OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Srbobranu.

Od direktorke smo takođe saznali da će rezultati na osnovu liste želja koje su učenici napravili i koje su poslate u Beograd stići 04.jula, a da je prvi upisni rok 05. i 06.jula. Ko ne uspe da se upiše u prvom, upisaće se u drugom koji je zakazan za 08.jul.

U narednoj školskoj godini ova osnovna škola gde se nastava odvija na srpskom i mađarskom jeziku imaće 31 odeljenje. Očekuje se oko 560 - 570 učenika, što znači da se nastavlja trend opadanja broja učenika. Prošle godine nastavu je pohađalo, na početku 610 đaka.

U septembru u školske klupe Zmaj Jovine škole po prvi put sešće đaci prvaci raspoređeni u tri odeljenja. Dva koji nastavu slušaju na srpskom i jedno odeljenje za učenike koji uče na mađarskom jeziku. Ovde se takođe beleži opadajući trend, već nekoliko godina unazad.

L.P. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin