Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Dru┼ítvo

PRED BUDU─ćIM SREDNJO┼áKOLCIMA PRVI UPISNI KRUG!


Ove godine iz školskih klupa OŠ JJ Zmaj izašlo je 75 svršenih osnovaca.


Njih troje ne ┼żele da nastave školovanje, jedna u─Źenica direktno se upisala u specijalnu srednju školu, dok njih 71 ─Źekaju da vide šta ─çe dobiti kao odgovor na listu ┼żelja koju su napravili, odnosno gde i u koju školu su primljeni za dalje školovanje, kazala nam je Erika Sokola Munjin, direktorka OŠ Jovan Jovanovi─ç Zmaj u Srbobranu.

Od direktorke smo tako─Ĺe saznali da ─çe rezultati na osnovu liste ┼żelja koje su u─Źenici napravili i koje su poslate u Beograd sti─çi 04.jula, a da je prvi upisni rok 05. i 06.jula. Ko ne uspe da se upiše u prvom, upisa─çe se u drugom koji je zakazan za 08.jul.

U narednoj školskoj godini ova osnovna škola gde se nastava odvija na srpskom i ma─Ĺarskom jeziku ima─çe 31 odeljenje. O─Źekuje se oko 560 - 570 u─Źenika, što zna─Źi da se nastavlja trend opadanja broja u─Źenika. Prošle godine nastavu je poha─Ĺalo, na po─Źetku 610 ─Ĺaka.

U septembru u školske klupe Zmaj Jovine škole po prvi put seš─çe ─Ĺaci prvaci raspore─Ĺeni u tri odeljenja. Dva koji nastavu slušaju na srpskom i jedno odeljenje za u─Źenike koji u─Źe na ma─Ĺarskom jeziku. Ovde se tako─Ĺe bele┼żi opadaju─çi trend, ve─ç nekoliko godina unazad.

L.P.



 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA



Pretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen