Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/154/pred-buduim-srednjokolcima-prvi-upisni-krug/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewPRED BUDU─ćIM SREDNJO┼áKOLCIMA PRVI UPISNI KRUG!


Ove godine iz školskih klupa OŠ JJ Zmaj izašlo je 75 svršenih osnovaca.


Njih troje ne ┼żele da nastave školovanje, jedna u─Źenica direktno se upisala u specijalnu srednju školu, dok njih 71 ─Źekaju da vide šta ─çe dobiti kao odgovor na listu ┼żelja koju su napravili, odnosno gde i u koju školu su primljeni za dalje školovanje, kazala nam je Erika Sokola Munjin, direktorka OŠ Jovan Jovanovi─ç Zmaj u Srbobranu.

Od direktorke smo tako─Ĺe saznali da ─çe rezultati na osnovu liste ┼żelja koje su u─Źenici napravili i koje su poslate u Beograd sti─çi 04.jula, a da je prvi upisni rok 05. i 06.jula. Ko ne uspe da se upiše u prvom, upisa─çe se u drugom koji je zakazan za 08.jul.

U narednoj školskoj godini ova osnovna škola gde se nastava odvija na srpskom i ma─Ĺarskom jeziku ima─çe 31 odeljenje. O─Źekuje se oko 560 - 570 u─Źenika, što zna─Źi da se nastavlja trend opadanja broja u─Źenika. Prošle godine nastavu je poha─Ĺalo, na po─Źetku 610 ─Ĺaka.

U septembru u školske klupe Zmaj Jovine škole po prvi put seš─çe ─Ĺaci prvaci raspore─Ĺeni u tri odeljenja. Dva koji nastavu slušaju na srpskom i jedno odeljenje za u─Źenike koji u─Źe na ma─Ĺarskom jeziku. Ovde se tako─Ĺe bele┼żi opadaju─çi trend, ve─ç nekoliko godina unazad.

L.P.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign