Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

REGATA SE PRIVEZALA NA OBALU SRBOBRANA


Deseta, jubilarna regata „Vode Vojvodine“ uplovila je u Srbobran. Dočekali su je Srbobranci sa svojim predsednikom na čelu, a muzičku notu dali su band "Banda drvena"...


Udruženje "Citadella" pripremila je ručak za goste koji su svojim lađama uvezani danas i sutra na obali Srbobrana, a na meniju je bila punjena paprika.

- Kao panonski mornari krstarite ravnicom i danas ste stigli u Srbobran, mesto sa dugom i ponosnom tradicijom. Srbobran je uvek bio dobar domaćin, posebno za dobronamernike koji su ga posećivali, poput vas koji ste nam stigli na sedamdesetak plovnih objekata. Za nas je veoma važno da kanal za koji se slažemo da izgleda lepo i da pruža puno mogućnosti, zajedno dovedemo da bude mnogo čistiji i ekološki prihvatljiv za sve, rekao je Radivoj Paroški na dočeku učesnika X regate i dodao:

- Ova akcija upravo promoviše takve namere i u prvi plan stavlja naše velike vodne potencijale.

Srbobran je šesta luka u koju su uplovili brodovi, i ostala im je još jedna do povratka na polaznu tačku. U petak 29. јuna je Međunarodni dan Dunava. Učesnici regate provešće ga u Srbobranu na Velikom bačkom kanalu. U deset sati počinje akcija uređenja obale, a pozvani su svi naši sugrađani, dok je za 14.00h najavljeno takmičenje u kuvanju ribljeg kotlića. Banda drvena ponovo će uzeti instrumente u ruke, a njihov nastup je oko 15.30h.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.06.27   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


Na današnji dan 2005 - Pesma "Voterlu" (Waterloo) švedske grupe ABBA, proglašena je najboljom pesmom Evrovizije svih vremena

Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin