Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SRBOBRAN U NEDELJU BIRA!


U nedelju 15.jula u opštini Srbobran će se održati izbori koji će odrediti ko će u narednom mandatu sedeti u Savetima Mesnih zajednica u Srbobranu, Turiji i Nadalju. Liste kandidata su utvrđene  sve pripremne radnje su obavljene.


Izborna mesta otvaraju se 15. juna u 7.00h, a zatvaraju se u 20.00h Ukupno sedam biračkih mesta je u opštini, od kojih su pet u Srbobranu i po jedno u Turiji i Nadalju.

- Iz racionalnih razloga, manji je broj biračkih mesta u odnosu na redovne izbore, rekao nam je Dragan Šarčev, predsednik Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta Mesnih zajednica. On nam je takođe potvrdio da sve pripremne radnje teku normalno i bez problema.

Savet Mesne zajednice u Srbobranu ima 11 članova, dok Saveti u Turiji i Nadalju imaju po sedam članova.

- Za Srbobran se ukupno kandidovalo 27 građana, za Turiju 13 i za Nadalj 12. Pretpostavljam da će se preliminarni rezultati izbora znati u nedelju uveče, kaže Šarčev.

Izbori za članove Saveta Mesnih zajednica su neposredni tako da se glasa za ime i prezime. Razlika od dosadašnje prakse je u tome da po prvi put predlagač kandidata mogla je da bude politička stranka ili udruženje građana. Svaki kandidat morao je da ima 20 potpisa punoletnih građana.

- Opštinska izborna komisija imenuje Biračke odbore, predsednika, zamenika, četiri člana i četiri zamenika. Oni obavljaju sve poslove oko izbornih radnji, a svi zainteresovani mogu da imaju svoje posmatrače, koji će imati priliku da se uvere da se sve radi po zakonu, rekao je u izjavi za medije Dragan Šarčev.

L.P. 

Postavio: Administrator dana 2018.07.09   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin