Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1555/srbobran-u-nedelju-bira/

Verzija za tampu / To ScreenviewSRBOBRAN U NEDELJU BIRA!


U nedelju 15.jula u opštini Srbobran će se održati izbori koji će odrediti ko će u narednom mandatu sedeti u Savetima Mesnih zajednica u Srbobranu, Turiji i Nadalju. Liste kandidata su utvrđene  sve pripremne radnje su obavljene.


Izborna mesta otvaraju se 15. juna u 7.00h, a zatvaraju se u 20.00h Ukupno sedam biračkih mesta je u opštini, od kojih su pet u Srbobranu i po jedno u Turiji i Nadalju.

- Iz racionalnih razloga, manji je broj biračkih mesta u odnosu na redovne izbore, rekao nam je Dragan Šarčev, predsednik Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta Mesnih zajednica. On nam je takođe potvrdio da sve pripremne radnje teku normalno i bez problema.

Savet Mesne zajednice u Srbobranu ima 11 članova, dok Saveti u Turiji i Nadalju imaju po sedam članova.

- Za Srbobran se ukupno kandidovalo 27 građana, za Turiju 13 i za Nadalj 12. Pretpostavljam da će se preliminarni rezultati izbora znati u nedelju uveče, kaže Šarčev.

Izbori za članove Saveta Mesnih zajednica su neposredni tako da se glasa za ime i prezime. Razlika od dosadašnje prakse je u tome da po prvi put predlagač kandidata mogla je da bude politička stranka ili udruženje građana. Svaki kandidat morao je da ima 20 potpisa punoletnih građana.

- Opštinska izborna komisija imenuje Biračke odbore, predsednika, zamenika, četiri člana i četiri zamenika. Oni obavljaju sve poslove oko izbornih radnji, a svi zainteresovani mogu da imaju svoje posmatrače, koji će imati priliku da se uvere da se sve radi po zakonu, rekao je u izjavi za medije Dragan Šarčev.

L.P.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign