Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

DECA JUTROS OTPUTOVALA U OROŠHAZU


Jutros u 7,30 časova deca četvrtih razreda osnovnih škola sa teritorije Opštine Srbobran, njih 25 sa dve učiteljice otputovala su u Banju Đoparoš, kod Orošhaze na letovanje. U Mađarskoj će provesti osam narednih dana.

 


Decu su jutros pored roditelja ispratili i zamenik predsednika opštine Krajinović Lazar kao i član opštinskog veća zadužen za kulturu, Zoltan Ifju. Ovo letovanje je plod višegodišnje saradnje dve opštine.

- Ovo je osma godina kako dve pobratimljene opštine, naša i Orošhaza, organizuju razmenu dece tokom letnjeg raspusta, tako da naša deca, učenici četvrtih razreda letuju u banji Đoparoš, a deca iz Orošhaze, u našem objektu u Sutomoru. Ovo je jedna lepa saradnja koja deci omogućava da upoznaju nešto novo, da se druže i da jedan deo letnjeg raspusta provedu kvalitetno sa puno lepih doživljaja, rekao je jutros prilikom ispraćaja dece, Lazar Krajinović, zamenik predsednika opštine Srbobran.

Iz Orošhaze ove godine je ovu nagradu zaslužilo 20 učenika osnovnih i srednjih škola iz ovog gradića, pre svega odličnim uspehom u školi, zatim zapaženim rezultatima na regionalnim i državnim takmičenjima, kao i istaknuti mladi sportisti, muzičari, itd.

Učenici i srednjoškolci su sa svojim profesorima ove godine pored kupanja, imali i zajedničke programe, poput poludnevnog izleta u Kotor, Bar, kao i celovečernji izlet brodićem u Budvu.

  

Postavio: Administrator dana 2018.07.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin