Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

MURAL ZAVRŠEN!


Srbobran je zahvaljujući radu Đorđa Ćorića i Mladena Stojanovića, na inicijativu Steve Bečejca, a uz podršku opštine i Centra za sport i turizam dobio prvi, pravi mural...


Projekat „Sport kao srce i radost“ osmišljen je kao direktan vizuelni prikaz svih sportova koje hala sportova u Srbobranu nudi.

- Na zidnoj površini predstavili smo šest sportova kroz piktogramske dinamične siluete figura koje ukazuju na određeni sport. Figure su smeštene unutar kružne beline koja kao takva pruža raznovrsna rešenja za kontrasna bogatstva. Prostor između pomenutih predstava sportova popunjavaju šaljive kompozicije koje direktno ukazuju na kuglanje i snažan stav rukovodstva da kuglani udahne nov život, kažu umetnici koji su oslikali istočni zid hale sportova i dodaju:

- Konceptualna ideja u svojoj potpunosti izvedena je na kraju samih radova, a to jesu bojene harmonije predstavljene u vidu raznobojnih kružnica koje svoj centar nalaze u crvenom krugu smeštenim unutar svakog sportiste. Za nas crvena kružna forma predstavlja srce i snažnu buktinju energije koja se snažno prožima oko svakog sportiste. Bojene kružnice svoje poreklo nose iz op-artističke kulture kao snažne optičke i perceptivne igre koju su tadašnji predstavnici izneli na videlo svojim istraživanjem.

BIOGRAFIJE AUTORA


Đorđe Ćorić (1993, Vrbas; prebivalište Srbobran)

Srednju školu za dizajn ,,Bogdan Šuput” završava 2012. godine na smeru likovnog tehničara. Osnovne akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završava 2016. godine na odseku Grafika u klasi profesora Slobodana Kneževića, sa prosečnom ocenom 9,91. Trenutno, student druge godine master akademskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku Grafika, pod mentorstvom profesora Radovana Jandrića. Izlagao u zemlji i inostranstvu. Dobitnik nekoliko nagrada i priznanja iz oblasti vizuelnog stvaralaštva i oblasti likovne pedagogije. Dobitnik nekoliko prestižnih stipendija od kojih se izdvajaju ,,Dositeja” koja se dodeljuje iz Fonda za mlade talente Republike Srbije i stipendija Erasmus + programa za studentsku mobilnost.

Mladen Stojanović

Rođen 23. marta 1993. godine u Novom Sadu. Završio Srednju školu za dizajn ,,Bogdan Šuput’’, odsek likovni tehničar, 2012. godine. Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2015/2016. godine sa prosečnom ocenom 9,91, na Departmanu likovnih umetnosti , studijski program Slikarstvo, u klasi prof. Gorana Despotovskog. Master akademske studije je završio 2016/2017. godine sa prosečnom ocenom 9,92, na istoj akademiji pod mentorstvom prof. Gorana Despotovskog. Član je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Trenutno je na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagao u zemlji i inostrantsvu. Dobitnik nekoliko nagrada iz oblasti vizuelnog stvaralaštva. Dobitnik stipendije ,,Dositeja” koja se dodeljuje iz Fonda za mlade talente Republike Srbije.

- Iskoristiću priliku da se zahvalim svima koji su direktno ili indirektno učestvovali u realizaciji ove ideje, a posebno mladim, talentovanim, umetnicima Đorđu Ćoriću i Mladenu Stojanoviću, koji su oslikali, ulepšali i uneli novu dozu pozitivne energije u Centar za sport i turizam, kao i njegovu okolinu, jer vidim sa su reakcije na oslikan mural izuzetno pozitivne,  što je najbolji pokazatelj da smo napravili nešto nesvakidašnje, a opet prepoznatljivo, jedinstveno i efektno, rekao je Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam opštine Srbobran.

Projekat ,,Sport kao srce i radost“ ukazivaće pored kreativnog bogatstva na direktan poziv najmlađima da se bave sportom, kaže se u obrazloženju projekta.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.07.23   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin