Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

OPŠTINA PODRŽAVA PROJEKTE BISERA


Ovo je izjavio Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, prilikom posete Eko kampu Udruženja Biser koji se danas završava.


Sa svojim saradnicima, Paroški je juče posetio eko kamp. Prilikom posete upoznao se sa aktivnostima koje se sprovode u kampu, koji kao i predhodnih 13 godina traje pet dana.

Domaćin posete bila je Slavka Popić, osnivač i predsednik Udruženja Biser. Ona je ukazala na važnost inkluzije, koja je pored razvijanja ekološke svesti, osnovni element i vrednost ovog petodnevnog druženja.

Nakon obilaska kampa i razgovora sa učesnicima među kojima su u najvećem broju deca, Paroški je pokazao neskriveno zadovoljstvo:

- Za našu sredinu veoma je važno da osobama koje imaju određene potrebe pružimo podršku i razne usluge na dobar i organizovan način. Mi to imamo kroz 'Biser', veoma organizovano i licencirano društvo koje je zbog svog dobrog rada izraslo u instituciju. Baš zato značajno podržavamo njihove aktivnosti, jer smo svedoci da upravo stručnjaci 'Bisera' uključuju u zajednicu sva lica sa posebnim potrebama. Oni su kod nas sastavni deo društva, nema više nikakvih predubeđenja o njima, uključeni su u broje aktivnosti, učestvuju u javnim radovima i mi smo svedoci njihovog dobrog rada. Prepoznajemo dobar rad 'Bisera' i zato smo spremni da uvek podržimo njihove projekte, rekao Paroški.

Pored osoba sa posebnim potrebama dobar deo učesnika kampa su deca iz tipične populacije. Na važnost inkluzije u razgovoru sa Paroškim ukazala je Slavka Popić:

- Ovo je posle decenijskog rada najveći kamp do sada. Imamo preko 100 učenika. Pored naših članova tu su i deca iz hraniteljskih porodica, kao i deca romske populacije. Naša tri udruženja odlično sarađuju tako da je ovo plod zajedničkog truda i na višestruku korist. Ove godine imamo i najveći broj gostiju srodnih udruženja iz Vojvodine. Takođe želim da istaknem da imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja prepoznaje i vrednuje naš rad.

Prilikom posete Eko kampu, Paroški je sa zadovoljstvom konstatovao da su članovi Bisera, odnosno lica sa posebnim potrebama  integralni deo našeg društva i ravnopravni članovi naše lokalne zajednice.

– Ono je jedno od malobrojnih udruženja ovakvog tipa koje ima licence za pružanje usluga i izraslo je u instituciju. Upravo zato što prepoznajemo njihovu posvećenost podržavamo aktivnosti koje sprovode. Članovi Bisera su sastavni deo naše zajednice i više nema predubeđenja kada su oni u pitanju. Učestvuju u javnim radovima, veoma su vredni. Uvek smo spremni da pomognemo Biseru i stanemo iza njih.

Mnogi od učesnika kampa iskoristili su priliku da porazgovaraju sa predsednikom opštine, a Paroški je određeno vreme proveo i u razgovoru sa radioničarima.

Kamp koji je ove godine organizovan pod sloganom "Trenutak prirode" završava se danas. Tokom prepodneva u poseti kampu su bili članovi srodnog udruženja iz Kanjiže, organizovana je izložba fotografija koje su tokom predhodnih dana napravili učesnici kampa, a članovi udruženja Plavi krug sproveli su preventivne preglede. Svima je izmeren puls, pritisak, šećer i novo masti u krvi.

Evo šta je za naš portal rekao dr Ilija Gazepov:

Uz roštilj, pljeskavice i žurku 14. Eko kamp se danas završava.

U sklopu radionica i priprema za žurku, tokom prepodneva, jedna od aktivnosti bila je i crtanje po licu, ulepšavanje učesnika kako bi žurka bila što veselija.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.08.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin