Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

OTVORENA MANIFESTACIJA KULTURNO LETO


U subotu i nedelju, najpre koncertom, a potom pozorišnom predstavom, u dvorištu Doma kulture, na najbolji mogući način počela je manifestacija "Kulturno leto" u organizaciji Doma kulture.


"Govoreći o umetnosti, zaboravimo na trenutak definiciju koja kaže da je umetnost proizvod ljudske delatnosti koja ima za cilj da stimuliše ljudsko čulo i ljudski um i razmislimo šta ona zapravo predstavlja. U vremenu kada je materijalna dobit ujedno i najveća dobit, mi, ljubitelji umetnosti i kulture jasno, sa punim pravom istupamo i kažemo da ono što nam umetnost daje ne može da se kupi. Trenuci spokoja, uživanje, mogućnost odlaska na drugi kraj sveta sedeći u svojoj fotelji i ispunjenje nekih nikad nedosanjanih snova.
Po Tolstoju, umetnost nije samo most koji spaja ljude, nego i kulture, životne ere i vekove. Dakle, ona je besmrtna.
U cilju negovanja umetnosti, ove godine Dom kulture je organizovao drugo po redu „Kulturno leto“ koje daje onu šarenu, razigraniju notu i pretvara naše mesto u stecište raznovrsne muzike, ukusa boje i energije.
„U umetnosti, kao i ljubavi, instikt je dovoljan“, reči su francuskog književnika Fransa."

Ovo je deo pozdravnog govora ljubiteljima kultute i umetnosti koje je kazala Nataša Živković, a koje je organizator uputio pred koncert kojim je otvorena ovogodišnja manifestacija "Kulturno leto".

Publika je mogla da uživa u rock i pop numerama koje su izvedene u neobičnim aranžmanima, a predstavio nam se Intermeco kvartet.
Žanrovska razuđenost, ljubav prema nečemu što nije samo klasična muzika kao i potreba da se ta i takva muzika izvodi na klasičnim instrumentima, čini ih različitim od drugih sastava sličnog tipa.


Intermeco kvartet pobrao je aplauze srbobranske publike,a Milena Rajković, Tamara Živković, Milena Martinov Stojković i Milica Jakšić sasvim sigurno mogu da budu zadovoljne svojim nastupom. Zvuk i ambijent bili su odlični, tako da je uživanje bilo kompletno.

U nedelju uveče na scenu u dvorištu Doma kulture izašla je pozorišna grupa "Drž' ne daj!" sa istoimenom predstavom. Troje glumaca svojim umećem i energijom, a na tekst koji je obilovao komičnim situacijama, potpuno su opčinili publiku. Dvorišpte je bilo ispunjeno do poslednjeg mesta, a odzvanjalo je smehon od samog početka predstave do samog kraja. Ova mala glumačka družina uspela je da u devedeset minuta upakuje sve zgode i nezgode koje prate jedno venčanje, najpre zamišljeno kao žurku najbližih prijatelja, koja se zahvajujući roditeljima pretvorila u klasično svadbarsko veselje sa preko 200 gostiju u kafani "Dva jarana". 

Bila je to predstava u kojoj su glumci izgarali na sceni, a publika se grohotom smejala prepoznajući se u situacija koje najčešće prate velike svadbarske proslave. 

Nakon ove smehotresne priče o venčanju, u četvrtak u Turiji, a u petak u Nadalju, priča o jednoj sahrani, koju je ispričao Duško Kovačević, a koja spada u klasiku srpske kinematografije. "Laki je malo nervozan", samo je jedna od neponovljivih replika iz filma "Maratonci trče počasni krug". Ovo antologijsko filmsko ostvarenje i u Turji i u Nadalju biće prikazano na otvorenom, a obe projekcije počinju u 21.00h.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.08.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin