Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

DELEGACIJA OPŠTINE SRBOBRAN POSETILA JANOŠHALMU


Saradnja dve pobratimljene opštine mora da pokaže kulturni i ekonomski potencijal!


U petak, povodom Dana opštine u Janošhalmi u Mađarskoj bili su, na poziv domaćina, predstavnici naše lokalne samouprave. Kako saznajemo ova poseta je dodatno učvrstila postojeće veze dve pobratimljene opštine. U delegaciji naše opštine bili su Radivoj Debeljački i Ifju Zoltan (članovi Opštinskog veća) i ispred uprave Robotka Angela i Segi Eržebet.
 
- U Janošhalmi imali smo lep i prijatan doček i treba reći da svi ljudi sa kojima smo razgovarali znaju za Srbobran i sa osmehom reaguju kada spomenemo odakle dolazimo, kazao je nakon posete, član Opštiskog veća zadužen za međunarodnu saradnju, Radivoj Debeljački i dodao: 
 
 
- Opština Janošhalma ima približno 10 hiljada stanovnika pa samim tim u velikoj meri naše dve opštine imaju mnogo toga zajedničkog  u pogledu rešavanja postojećih probema, ali i u samom mentalitetu ljudi, sa obzirom da smo manje sredine koja su u konkurenciji sa nekim razvijenijim i bogatijim opštinama. Ovu priliku iskoristili smo i da uspostavimo kontakte sa ljudima koji nam mogu pomoći da u nekom narednom periodu, da zajednički konkurišemo za projekte i fondove koje budemo imali na raspolaganju. Saradnja ne može da se ogleda isključivo na posetama prilikom opštinskih manifestacija, već mora da pokaže kulturni i ekonomski potencijal koji ove dve opštine zajedno mogu da ponude.
 
 


 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.07.04

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen