Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

U PRIPREMI 19. SRBOBRANSKA BRAZDA


Mesna zajednica Srbobran organizovaće i ove godine tradicionalnu manifestaciju "Srbobranska brazda". Ove godine po 19. put u ataru Srbobrana takmičiće se orači iz celog regiona, željni prestižne titule najboljih koja potvrđuje ljubav prema plodnom černozemu i posvećenost poljoprivredi.


Takmičenje se održava 01. septembra na parceli Zemljoradniče zadruge "Srbobran", na Subotičkom putu, tri kilometra od naseljenog mesta, (kod nekadašnje Koka kole).

Kao i uvek, takmičiće se u oranju strništa na 25 cm, sa lakim i teškim traktorima po kategorijama: Laka „A“ (jednobrazdni, dvobrazdni plugovi i plugovi obrtači), Srednja „B“ (trobrazdni klasični plugovi ili plugovi obrtači), i Teška „C“ (četiri i više brazdni plugovi klasični ili plugovi obrtači).

Program 19. "Srbobranske brazde"

07.00 - 08.00 časova - dolazak takmičara

08.30 - 09.00 časova - prijem gostiju

09.00 - 09.30 časova - otvaranje manifestacije

09.30 - 12.00 časova - takmičenje u oranju

12.00 - 12.30 časova - dodela nagrada i diploma učesnicima i zahvalnica sponzorima

Nakon takmičenja u oranju svi posetioci će imati priliku da učestvuju u tradicionalnim sportskim igrama. Za sve učesnike takmičenje je besplatno, nema kotizacije, predviđen je bogat nagradi fond, obezbeđeni su doručak i ručak, kao i mali pokloni iznenađenja za najmlađe posetioce, žene i poklon vaučeri za trudnice. Prijave se podnose do 29. avgusta, lično u Mesnoj zajednici Srbobran, svakog radnog dana od 08.00 do 14.00 časova, ili na brojeve telefona 021/730-133 i 063/10-77-652

Uz druženje i nadmetanje, cilj manifestacije je propagiranje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i poljoprivredne mehanizacije, kao i neposredna razmena iskustava i saznanja u oblasti poljoprivrede. Pravo učešća imaju svi traktoristi, bez obzira na pol, starost i na to da li su zaposleni u poljoprivrednom preduzeću, zemljoradničkoj zadruzi ili su samostalni poljoprivredni proizvođači. Pravila takmičenja nalažu da orači obrade određene parcele u dubokom oranju, a stručni žiri, sastavljen od inženjera poljoprivrede, ocenjivaće otvaranje brazde, pravac oranja, ravnomernost dubine oranja, opšti izgled oranja, kao i završetak oranja i uzoravanje ovratine. 

Postavio: Administrator dana 2018.08.10

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen