Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1600/u-pripremi-19srbobranska-brazda/

Verzija za tampu / To ScreenviewU PRIPREMI 19. SRBOBRANSKA BRAZDA


Mesna zajednica Srbobran organizovaće i ove godine tradicionalnu manifestaciju "Srbobranska brazda". Ove godine po 19. put u ataru Srbobrana takmičiće se orači iz celog regiona, željni prestižne titule najboljih koja potvrđuje ljubav prema plodnom černozemu i posvećenost poljoprivredi.


Takmičenje se održava 01. septembra na parceli Zemljoradniče zadruge "Srbobran", na Subotičkom putu, tri kilometra od naseljenog mesta, (kod nekadašnje Koka kole).

Kao i uvek, takmičiće se u oranju strništa na 25 cm, sa lakim i teškim traktorima po kategorijama: Laka „A“ (jednobrazdni, dvobrazdni plugovi i plugovi obrtači), Srednja „B“ (trobrazdni klasični plugovi ili plugovi obrtači), i Teška „C“ (četiri i više brazdni plugovi klasični ili plugovi obrtači).

Program 19. "Srbobranske brazde"

07.00 - 08.00 časova - dolazak takmičara

08.30 - 09.00 časova - prijem gostiju

09.00 - 09.30 časova - otvaranje manifestacije

09.30 - 12.00 časova - takmičenje u oranju

12.00 - 12.30 časova - dodela nagrada i diploma učesnicima i zahvalnica sponzorima

Nakon takmičenja u oranju svi posetioci će imati priliku da učestvuju u tradicionalnim sportskim igrama. Za sve učesnike takmičenje je besplatno, nema kotizacije, predviđen je bogat nagradi fond, obezbeđeni su doručak i ručak, kao i mali pokloni iznenađenja za najmlađe posetioce, žene i poklon vaučeri za trudnice. Prijave se podnose do 29. avgusta, lično u Mesnoj zajednici Srbobran, svakog radnog dana od 08.00 do 14.00 časova, ili na brojeve telefona 021/730-133 i 063/10-77-652

Uz druženje i nadmetanje, cilj manifestacije je propagiranje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i poljoprivredne mehanizacije, kao i neposredna razmena iskustava i saznanja u oblasti poljoprivrede. Pravo učešća imaju svi traktoristi, bez obzira na pol, starost i na to da li su zaposleni u poljoprivrednom preduzeću, zemljoradničkoj zadruzi ili su samostalni poljoprivredni proizvođači. Pravila takmičenja nalažu da orači obrade određene parcele u dubokom oranju, a stručni žiri, sastavljen od inženjera poljoprivrede, ocenjivaće otvaranje brazde, pravac oranja, ravnomernost dubine oranja, opšti izgled oranja, kao i završetak oranja i uzoravanje ovratine.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign