Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SPS ORGANIZUJE TRIBINU


Nikola Šainović dolazi u Srbobran, a tim povodom OO SPS održao je Konferenciju za medije, a govorili su Zoran Mladenović, predsednik OO SPS Srbobran i Branislava Sekulić, sekretar Izvršnog odbora srbobranskih socijalista.


Konferencija je sazvana da bi se najavila tribina koja će se održati u sredu 22.08. a kao gost očekuje se Nikola Šainović nekadašnji premijer Srbije, jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, ali i haški osuđenik.

Nikola Šainović je 26. februara 2009. osuđen na zatvorsku kaznu od 22 godine zatvora. Kazna mu je u januaru 2014. smanjena na 18 godina, da bi u avgustu 2015. bio pušten na slobodu. Svega desetak dana kasnije, 4. septembra, imenovan je u Glavni odbor SPS.

Haški tribunal je podigao zajedničku optužnicu protiv Miloševića, Šainovića, Milana Milutinovića, Dragoljuba Ojdanića i Vlajka Stojiljkovića, maja 1999. godine, koja ih je teretila da su planirali, podsticali, naredili, počinili ili na drugi način pomagali i podržavali hotimičnu i široko rasprostranjenu ili sistematsku kampanju terora i nasilja uperenu protiv albanskog civilnog stanovništva.

Nikola Šainović se predao 2. maja 2003, nakon čega je prebačen u Haški tribunal. Na prvom pojavljivanju 3. maja 2003. se izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice

Evo šta su novinarima kazali Zoran Mladenović i Branislava Sekulić, ujedno najavljujući aktivnosti koje će uslediti, u susret partijskom kongresu koji se očekuje na jesen:

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2018.08.15   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin