Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

DOLAZE NAM GOSTI IZ RUSIJE I AMERIKE


Srbobran će drugu godinu zaredom biti domaćin učesnicima Interetno festivala. Gosti nam dolaze iz Rusije, Tatarstana, Jakutija, Paname i Meksika, najavljeno je iz Doma kulture Srbobran.


U petak 24.08. Srbobran će biti centar multikulturalnosti. Dolazi nam preko 150 gostiju iz Rusije, Tatarstana, Jakutija, Paname i Meksika da predstave svoj folklor, muziku i kulturno nasleđe.

- Dom kulture je i ove godine preduzeo sve kako bi doveo inostrane folkolorne ansamble u Srbobran i time omogućio da, kroz ovaj projekat, naš grad bude, makar na jedan dan, veliki multikulturalni centar i centar raznolikog folklornog stvaralaštva. Učesnici iz različitih zemalja predstaviće svoje umeće i lepotu lokalnih plesova i folklorne tradicije. Folklor je veoma bitan deo nacionalnog identiteta po kom smo prepoznatljivi među drugim narodima. Iz tog razloga se mora negovati kao nacionalna posebnost, rekla je Branislava Sekulić, v.d. direktora Doma kulture u izjavi za medije najavljujući ovaj veliki kulturni događaj koji ne treba propustiti.

Koncert počinje u 21.00 čas, na Trgu Republike, a predhodiće svečani defile. Učesnici će prošetati ulicama Srbobrana. Krenuće u 20.15 časova od OŠ "Vuk Karadžić" i kretaće se ulicama Svetog Save, Karađorđevom i Zmaj Jovinom.

DOĐITE NA TRG REPUBLIKE


- Zahvaljujem se Mađarskom kulturnom Centru 'Nepker' iz Subotice što su nam ukazali poverenje da budemo jedni od organizatora 'Interetno festivala', kao i lokalnoj samoupravi koja nam je dala punu podršku za ovaj projekat. Susreti i upoznavanje novih kultura, jezika i ljudi je bogatstvo svakog čoveka. Naš Srbobran je poznat po gostoprimstvu, opredeljenju za zajedništvo i negovanju bogatstva različitosti, i zato očekujem i pozivam naše sugrađane da u što većem broju budu sa nama te večeri, rekla je Branislava Sekulić. 

Postavio: Administrator dana 2018.08.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin