Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

25 RADNIH STOLOVA ZA OSNOVCE


"Mali poklon za veliki uspeh" naziv je projekta kroz koji je Udruženje građana "Ruka spasa" obezbedila 25 radnih stolova za učenike osnovnih škola iz porodica koje spadaju u kategoriju izbeglih, prognanih i raseljenih lica.


U prostorijama ovog udruženja danas je priređena svečana dodela radnih stolova, a događaju je prisustvovao i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, koja je bila partner na ovom projektu. Projekat je odobren od strane Pokrajinskog fonda za izbegla, prognana i raseljena lica. 

- Danas smo pozvali članove porodica dece koja su dobila stolove, kako bi preuzela ovaj mali dar. Nadam se da će deca biti zadovoljna poklonima, kazala je Savka Lazić, predsednica Udruženja građana "Ruka spasa" .

Ovo udruženje formirano je 2014.godine i ovo je drugi put da na ovaj način pomaže osnovcima. Prošli put njihov projekat prošao je na konkursu koji je raspisao NIS, a 35 radnih stolova podelili su učenicima koji su članovi porodica koje spadaju u kategoriju socijalno ugroženih.

- Želim da se zahvalim na podršci lokalnoj samoupravi koja nam mnogo pomaže prilikom izrade projektne dokumentacije i redovno nas obaveštava o raspisanim konkursima, dodala je Savka Lazić.

O značaju saradnje lokalne samouprave i civilnog sektora između ostalog govorio je Radivoj Paroški:

- Ovo je samo još jedan primer dobre prakse i uspešne saradnje naše opštine i nevladinog sektora od koje naši građani imaju konkretnu korist. Ovo je jedno žensko udruženje čije aktivnosti su vidljive i na dobrobit građana. Redovne aktivnosti nadopunjuju učešćem na raznim konkursima i na taj način upotpunjuju svoju delatnost i opravdavaju svoje postojanje. Ispred nas je početak nove školske godine i ovi stolovi stižu u pravom trenutku i sigurno će obradovati decu, rekao je Paroški dodajući:

- Naša opština je i ovaj put obezbedila dodatna sredstva kako bi na skroman način nagradila naše učenike na početku nove školske godine. Pre svega želimo da damo potsticaj učenicima i na taj način pođaljemo poruku da naša sredina budućnost vidi u obrazovanim građanima i uvek će podržati kvalitet.

Naš sagovornik pohvaliio je dosadašnji rad UG "Ruka spasa" i čestitao im na dobroj ideji i realizaciji projekta.

S.Š.

 

  

Postavio: Administrator dana 2018.08.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen