Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

REKONSTRUKCIJA VODOVODA U NADALJU


U toku je izvođenje radova na sanaciji čvorišta na vodovodnoj mreži u celom naselju Nadalj. O nastupajućim radovima više saznajemo od tehničkog rukovodioca JKP Graditelj, dipl.inž.građ. Nemanje Macure.


Planirana je zamena kompetne vodovodne armature u svim šahtovima na distributivnoj vodovodnoj mreži u Nadalju i kompletna rekonstrukcija spoljašnje hidrantske mreže.Svi radovi se izvode u skladu sa projektnom dokumentacijom i građevinskom dozvolom.

- Ugovor o izvođenju radova je, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, potpisan a ugovorena vrednost radova je preko 26.000.000 dinara. Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana, rekao je Macura dodajući da su bespovratna sredstva za ovu namenu obezbeđena od strane lokalne samouprave i na konkursu Pokrajinskog sekretarIjata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Za vreme izvođenja radova dolaziće do povremene obustave vode za piće, a o tačnim terminima isključenja stanovnici će blagovremeno biti obaveštavani putem sredstava javnog informisanja .

Kakvu konkretnu korist nakon rekonstrukcije će imati stanovnici Nadalja objasnio je naš sagovornik:

- Nakon završetka planiranih radova na sanaciji čvorišta biće omogućeno parcijalno isključenje vode u pojedinim delovima naselja čime će se, u slučajevima planiranih radova ili neplanirane havarije na vodovodnoj mreži, drastično smanjiti broj građana koji ostaju bez vode. Takođe, rekonstrukcijom spoljne hidrantske mreže biće omogućeno adekvatno ispiranje vodovodnih cevi i smanjenje povremenog zamućenja do kojeg dolazi kod pojedinih korisnika.

Navedeni radovi predstavljaju drugu fazu radova na poboljšanju vodosnabdevanja u Nadalju. Podsetićemo, u prvoj fazi je izgrađena fabrika vode.

- Kada okončamo ove radove u narednoj fazi je u planu da se pristupi i rekonstrukciji i zameni vodovodnih cevi. Već je napravljena projektna dokumentacija i ishodovana građevinska dozvola za rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Svetog Save i dr. Lazara Rakića, najavili su iz JKP Graditelj.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.08.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen