Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

EVO ŠTA NAS ČEKA ZA IVANJDAN I PETROVDAN!


Slava u Nadalju tek što nije, a sad će i Petrovdan...


Kao što smo i obećali pred vama je kompletan program, kojim će naša opština uveličati dve slave koje su ispred nas. Najpre Ivanjdan u Nadalju, a potom i Petrovdan u Srbobranu.

Ove godine po prvi put imaćemo priliku da čujemo pesme o Srbobranu i Nadalju koje je ovih dana inspirisan narednim događajima napisao i komponovao "Reklamdžija" - Dalibor Stanojević, a koje će izvesti njegov band Banda Drvena.

- Pesme sam nazvao Srbobranska i Nadaljska, a završni mix se radi sutra, tako da čim bude završen posetioci Srbobran.net-a imaće priliku da čuju kako to zvuči, kazao je u razgovoru za naš portal Reklamdžija.

Kao i predhodnih godina, osim kretoša, ringišpila, pljeskavica i ostalih đakonija slavskih, u Nadalju za Ivanjdan, opština je pripremila program koji treba da uveliča dan kad je najsvečanije i najveselije u ovom mestu naše opštine. 

Od 20.00h pa sve do iza ponoći na sceni će se smenjivati KUD-ovi, pevačke grupe, a za finale večeri svoj doprinos daće sada već naširoko etablirani Gradski hor Zora iz Srbobrana, zatim autentični i jedan od najboljih klupskih bandova u Srbiji, Banda Drvena. Oni će nastupiti u udarnom terminu, a nakon njih svoj muzički talenat pokazaće i pokušaće da razgale mlađu publiku, ne tako poznati, ali mladi i kako saznajemo željni svirke, mladi band, takođe iz Srbobrana - "Kaluđeri". Evo kompletnog programa:

PROGRAM ZA IVANJDAN

20:00 - BANDA DRVENA - HIMNA NADALjA
20:06 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" (mlađi dečji sastav) – kolaž igara iz Vojvodine
20:11 - PEVAČKA GRUPA ĐURĐEVAK (NADALj)
20:20 - OBRAĆANjE PREDSEDNIKA OPŠTINE NEŠKA ČESTIĆA
20:33 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav) – igre iz Niša
20:40 - KLUB ZA NEGOVANjE TRADICIJE – VOJVOĐANSKE PESME
20:45 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" – igre iz Bačke
20:53 - KUD "BARD" (stariji uzrast) – igre iz Mačve
21:00 - KUD "ROM" – Ciganska svadba
21:15 - KUD "BARD" (stariji A sastav – igre iz Beograda
21:26 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" – igre iz Užica
21:33 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav) – Gradske igre
21:38 - HOR "ZORA" - Sitan kamen - narodna pesma, Ja sam rođen tamo na salašu - Z. Mulić, Ajde Jano - M. Tajčević, Kolovođa - srpska narodna pesma, Srpkinja - I. Bajić, Kad te vidim na sokaku – J. Stolić, Nane coha - J. Stolić, Jedna cura mala - J. Stolić, Sve ptičice zapjevale - A. Petrović
22:08 - BANDA DRVENA
23:00 - KALUĐERI

Slava Srbobranska - Petrovdan obeležavaće se programski dva dana. Ponedeljak je rezervisan za domaće izvođače, a u utorak, na sceni u parku, na Trgu Slobode nastupiće gosti iz Novog Sada i Beograda. Prvog dana nastupiće KUD-ovi, ali sa nešto izmenjenim programom u odnosu na nastup u Nadalju, kao i Gradski hor Zora, a videćemo i čuti decu koja su nas ove godine predstavljali u Ćupriji na festivalu "Srbija u ritmu Evrope". Za kraj prve večeri, svojim nastupom program će začiniti Banda Drvena.

PROGRAM ZA PETROVDAN

11. jul

20:00 - BANDA DRVENA - HIMNA SRBOBRANSKE OPŠTINE
20:06 - DECA učesnici festivala SRBIJA U RITMU EVROPE
20:10 - KUD "BARD" (pevačka grupa – SPLET PESAMA
20:20 - KUD "BARD" (mlađi dečji sastav – igre iz BRUSA
20:29 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" (stariji dečji sastav) – igre iz GRUŽE
20:36 - KLUB ZA NEGOVANjE OBIČAJA - KALALA – vojvođanske igre
20:43 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav A) – BILjANA
20:54 - KUD "ROM" (mlađi dečji sastav) – ČARLAMA
21:02 - KUD "BARD" (mlađi dečji sastav) – HOPA CUPA SKOČI
21:07 - KLUB ZA NEGOVANjE OBIČAJA (muška pevačka grupa) – VOJNIČKE PESME
21:13 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav) - igre iz MAČVE
21:20 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" (stariji dečji sastav) – IGRE IZ UŽICA
21:27 - KUD "BARD (stariji dečji sastav A) – igre iz LESKOVCA
21:37 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav B) – GRADSKE IGRE
21:42 - HOR "ZORA" - Ja sam rođen tamo na salašu - Z. Mulić, J. Jovanović, Čuješ seko i Jedna cura mala - J. Stolić, J. Jovanović, Gusta mi magla i Ajde Jano - J. Stolić, J. Jovanović, Srpkinja - I. Bajić, J. Jovanović, Kad te vidim na sokaku - J. Stolić, J. Jovanović, Nane coha- J. Stolić, J. Jovanović, Devojko mala - J. Stolić, J. Jovanović, Gimme, Gimme - ABBA, Sway - Dean Martin, Kolena - Kristina Kovač, Vratiće se rode - Momčilo Bajagić Bajaga, U mom zagrljaju - La Banda, Billie Jean - Michael Jackson, Za Beograd - iz filma „Ko to tamo peva“

22:30 - BANDA DRVENA

Na Petrovdan kao što je već postalo uobičajeno nastupiće zvezde. Ove godine je to, kao što smo već najavili, jedan od najboljih pop rock bandova u regionu. Dolaze nam posle osam godina, sa novim repertoarom Neverne Bebe, a pre njih na sceni će za ljubitelje tamburaške muzike koncert održati Kole Jovanović i njegov orkestar. Kao uvertira iz Novog Sada dolazi nam ženski cover band Štikle i Vikleri.

12. jul

Neverne Bebe - Srbobran 2008

20:00 časova

 - Štikle i vikleri
 - Tamburaški orkestar Koleta Jovanovića

Neverne Bebe - Srbobran 2008


 - Neverne Bebe

U svetlu ova dva značajna datuma za našu opštinu razgovarali smo sa predsednikom SO Srbobran, Radivojem Paroškim.

- Potrudili smo se da i ovaj put, kako u Nadalju, tako i u Srbobranu upriličimo zanimljiv program i da bude za svakog po nešto. Najvećim delom oslonili smo se na domaće izvođače, ali smo se potrudili i da dovedemo prave zvezde, kao što su tamburaške legende Kole Jovanović i njegov orkestar i Neverne Bebe, jedna od najboljih pop rock grupa koja ima ogromnu publiku različitih generacija. Što se nas u lokalnoj samoupravi tiče sve je spremno.Sigurni smo da ćemo i ovoga puta okupiti veliki broj gostiju, iako se radi o radnim danima. Veliko interesovanje pokazali su i preduzetnici koji žele da ponude svoje proizvode, čak više od 120 će imati svoje štandove, a uporedo se pripremaju i ugostitelji da dobro dočekaju brojne goste. Sve to pokazuje da Nadalj i Srbobran imaju šta da ponude i nadam se da će svi biti zadovoljni boravkom u njima za vreme naših slava, rekao je Paroški.

S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.07.05

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 46
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen