Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/164/evo-ta-nas-eka-za-ivanjdan-i-petrovdan/

Verzija za tampu / To ScreenviewEVO ŠTA NAS ČEKA ZA IVANJDAN I PETROVDAN!


Slava u Nadalju tek što nije, a sad će i Petrovdan...


Kao što smo i obećali pred vama je kompletan program, kojim će naša opština uveličati dve slave koje su ispred nas. Najpre Ivanjdan u Nadalju, a potom i Petrovdan u Srbobranu.

Ove godine po prvi put imaćemo priliku da čujemo pesme o Srbobranu i Nadalju koje je ovih dana inspirisan narednim događajima napisao i komponovao "Reklamdžija" - Dalibor Stanojević, a koje će izvesti njegov band Banda Drvena.

- Pesme sam nazvao Srbobranska i Nadaljska, a završni mix se radi sutra, tako da čim bude završen posetioci Srbobran.net-a imaće priliku da čuju kako to zvuči, kazao je u razgovoru za naš portal Reklamdžija.

Kao i predhodnih godina, osim kretoša, ringišpila, pljeskavica i ostalih đakonija slavskih, u Nadalju za Ivanjdan, opština je pripremila program koji treba da uveliča dan kad je najsvečanije i najveselije u ovom mestu naše opštine. 

Od 20.00h pa sve do iza ponoći na sceni će se smenjivati KUD-ovi, pevačke grupe, a za finale večeri svoj doprinos daće sada već naširoko etablirani Gradski hor Zora iz Srbobrana, zatim autentični i jedan od najboljih klupskih bandova u Srbiji, Banda Drvena. Oni će nastupiti u udarnom terminu, a nakon njih svoj muzički talenat pokazaće i pokušaće da razgale mlađu publiku, ne tako poznati, ali mladi i kako saznajemo željni svirke, mladi band, takođe iz Srbobrana - "Kaluđeri". Evo kompletnog programa:

PROGRAM ZA IVANJDAN

20:00 - BANDA DRVENA - HIMNA NADALjA
20:06 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" (mlađi dečji sastav) – kolaž igara iz Vojvodine
20:11 - PEVAČKA GRUPA ĐURĐEVAK (NADALj)
20:20 - OBRAĆANjE PREDSEDNIKA OPŠTINE NEŠKA ČESTIĆA
20:33 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav) – igre iz Niša
20:40 - KLUB ZA NEGOVANjE TRADICIJE – VOJVOĐANSKE PESME
20:45 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" – igre iz Bačke
20:53 - KUD "BARD" (stariji uzrast) – igre iz Mačve
21:00 - KUD "ROM" – Ciganska svadba
21:15 - KUD "BARD" (stariji A sastav – igre iz Beograda
21:26 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" – igre iz Užica
21:33 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav) – Gradske igre
21:38 - HOR "ZORA" - Sitan kamen - narodna pesma, Ja sam rođen tamo na salašu - Z. Mulić, Ajde Jano - M. Tajčević, Kolovođa - srpska narodna pesma, Srpkinja - I. Bajić, Kad te vidim na sokaku – J. Stolić, Nane coha - J. Stolić, Jedna cura mala - J. Stolić, Sve ptičice zapjevale - A. Petrović
22:08 - BANDA DRVENA
23:00 - KALUĐERI

Slava Srbobranska - Petrovdan obeležavaće se programski dva dana. Ponedeljak je rezervisan za domaće izvođače, a u utorak, na sceni u parku, na Trgu Slobode nastupiće gosti iz Novog Sada i Beograda. Prvog dana nastupiće KUD-ovi, ali sa nešto izmenjenim programom u odnosu na nastup u Nadalju, kao i Gradski hor Zora, a videćemo i čuti decu koja su nas ove godine predstavljali u Ćupriji na festivalu "Srbija u ritmu Evrope". Za kraj prve večeri, svojim nastupom program će začiniti Banda Drvena.

PROGRAM ZA PETROVDAN

11. jul

20:00 - BANDA DRVENA - HIMNA SRBOBRANSKE OPŠTINE
20:06 - DECA učesnici festivala SRBIJA U RITMU EVROPE
20:10 - KUD "BARD" (pevačka grupa – SPLET PESAMA
20:20 - KUD "BARD" (mlađi dečji sastav – igre iz BRUSA
20:29 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" (stariji dečji sastav) – igre iz GRUŽE
20:36 - KLUB ZA NEGOVANjE OBIČAJA - KALALA – vojvođanske igre
20:43 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav A) – BILjANA
20:54 - KUD "ROM" (mlađi dečji sastav) – ČARLAMA
21:02 - KUD "BARD" (mlađi dečji sastav) – HOPA CUPA SKOČI
21:07 - KLUB ZA NEGOVANjE OBIČAJA (muška pevačka grupa) – VOJNIČKE PESME
21:13 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav) - igre iz MAČVE
21:20 - KUD "IVANjSKO CVEĆE" (stariji dečji sastav) – IGRE IZ UŽICA
21:27 - KUD "BARD (stariji dečji sastav A) – igre iz LESKOVCA
21:37 - KUD "BARD" (stariji dečji sastav B) – GRADSKE IGRE
21:42 - HOR "ZORA" - Ja sam rođen tamo na salašu - Z. Mulić, J. Jovanović, Čuješ seko i Jedna cura mala - J. Stolić, J. Jovanović, Gusta mi magla i Ajde Jano - J. Stolić, J. Jovanović, Srpkinja - I. Bajić, J. Jovanović, Kad te vidim na sokaku - J. Stolić, J. Jovanović, Nane coha- J. Stolić, J. Jovanović, Devojko mala - J. Stolić, J. Jovanović, Gimme, Gimme - ABBA, Sway - Dean Martin, Kolena - Kristina Kovač, Vratiće se rode - Momčilo Bajagić Bajaga, U mom zagrljaju - La Banda, Billie Jean - Michael Jackson, Za Beograd - iz filma „Ko to tamo peva“

22:30 - BANDA DRVENA

Na Petrovdan kao što je već postalo uobičajeno nastupiće zvezde. Ove godine je to, kao što smo već najavili, jedan od najboljih pop rock bandova u regionu. Dolaze nam posle osam godina, sa novim repertoarom Neverne Bebe, a pre njih na sceni će za ljubitelje tamburaške muzike koncert održati Kole Jovanović i njegov orkestar. Kao uvertira iz Novog Sada dolazi nam ženski cover band Štikle i Vikleri.

12. jul

Neverne Bebe - Srbobran 2008

20:00 časova

 - Štikle i vikleri
 - Tamburaški orkestar Koleta Jovanovića

Neverne Bebe - Srbobran 2008


 - Neverne Bebe

U svetlu ova dva značajna datuma za našu opštinu razgovarali smo sa predsednikom SO Srbobran, Radivojem Paroškim.

- Potrudili smo se da i ovaj put, kako u Nadalju, tako i u Srbobranu upriličimo zanimljiv program i da bude za svakog po nešto. Najvećim delom oslonili smo se na domaće izvođače, ali smo se potrudili i da dovedemo prave zvezde, kao što su tamburaške legende Kole Jovanović i njegov orkestar i Neverne Bebe, jedna od najboljih pop rock grupa koja ima ogromnu publiku različitih generacija. Što se nas u lokalnoj samoupravi tiče sve je spremno.Sigurni smo da ćemo i ovoga puta okupiti veliki broj gostiju, iako se radi o radnim danima. Veliko interesovanje pokazali su i preduzetnici koji žele da ponude svoje proizvode, čak više od 120 će imati svoje štandove, a uporedo se pripremaju i ugostitelji da dobro dočekaju brojne goste. Sve to pokazuje da Nadalj i Srbobran imaju šta da ponude i nadam se da će svi biti zadovoljni boravkom u njima za vreme naših slava, rekao je Paroški.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign