Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

STVARAJU SE USLOVI ZA POLAGANJE ISPITA U SRBOBRANU


Postavljanjem direkcionog semafora na raskrsnici ulica Svetog Save i Karađorđeve lokalna samouprava ide u susret Zakonu koji reguliše uslove koji su neophodni za polaganje vozačkih ispita.


Obuku za polaganje vozačkih ispita u našoj opštini obavljaju tri škole. Novi zakon koji reguliše ovu oblast striktno je propisao uslove koji su neophodni da bi se organizovalo polaganje vozačkih ispita. Zbog toga je naša opština na uglu ulica Svetog Save i Karađorđeve instalirala direkcioni semafor koji je jedan od preduslova za polaganje vozačkog ispita.

- Pre svega naša želja je bila da izađemo našim sugrađanima u susret i omogućimo svima koji polažu vozački ispit i obučavaju se za polaganje da to i obave u Srbobranu i ne moraju da idu u Vrbas, Bečej, Novi Sad i tamo polažu. Do 25.10. autoškole moraju imati poligon po pravilima koja su propisana zakonom koji reguliše ovu oblast, potvrdio je za naš portal Đorđe Džekov, član Opštinskog veća zadužen za privredu i predsednik Saveta za bezbednost u saobraćaju.

On je takođe rekao da uskoro u sklopu uređenja našeg mesta planira se pretvaranje prostora na Rajčuru kod ondašnje pijace u poligon za obuku vozača.

- Svima je jasno da je svojevremeno premeštanje pijace sa Begluka na Rajčur bio pogrešan potez. To se pokazalo i u praksi. Pijaca nikad nije zaživela, barem meni nije poznato. Tu su nažalost utrošena značajna sredstva, a kakav je efekat?!. Mi smo u svom predizbornom programu obećali građanima da ćemo vratiti pijacu na Begluk i to obećanje ćemo ispuniti. Kako bi smo iskoristili prostor na Rajčuru da ipak bude funkcionalan, odlučili smo da taj prostor ustupimo autoškolama za obuku vozača kako bi naši građani obuku mogli da obavljaju u skladu sa propisima.

U razgovoru sa Džekovim saznajemo da je u planu jedna korisna akcija kako bi se bezbednost učesnika u saobraćaju unapredila.

- Radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u narednom periodu treba da se sprovede akcija podele besplatnih svetiljki za bicikliste. Svedoci smo da mnogi naši sugrađani koriste bicikl kao prevozno sredstvo, što je svakako za pohvalu, ali su mnogi od njih neosvetljeni u večernjim i noćnim satima. Zbog toga želimo, na ovaj način, da poboljšamo bezbednost u saobraćaju. Svi građani će blagovremeno biti obavešteni gde i kada će moći da preuzmu svetiljke za bicikle.

Na kraju razgovora Džekov nam je rekao da je potrebno završiti započetu biciklističku stazu na Begluku i planski odrediti gde je još neophodno da se izgrade nove biciklističke staze.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2018.08.30   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin