Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

PRVACI PRVI PUT SELI U ŠKOLSKE KLUPE


U sve četiri osnovne škole u našoj opštini u prepodnevnim satima svečano su dočekani đaci prvaci. Školska godina počinje u ponedeljak, a prvaci su danas "probili led"...


Sve naše osnovne škole su spremne za početak nove školske godine, ocenio je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, koji je danas u okviru dnevnih aktivnosti bio gost dve osnovne škole u našoj opštini i pozdravio je đake prvake. Prvi su u devet sati u školske klupe seli učenici - prvaci OŠ Jovan Jovanović Zmaj. Pozdravila ih je pored predsednika Paroškog, direktorka škole Erika Sokola Munjin. Ona je rekla da ove godine u prvi razred polaze učenici u tri odeljenja, od kojih je jedno sa učenicima koji će učiti na mađarskom jeziku. Ukupno ova pkola ima 530 učenika koji su raspoređeni u 26 odeljenja.

Evo šta nam je rekao povodom početka školske godine Radivoj Paroški:

U OŠ "Vuk Karadžić"danas je upriličen svečani prijem za učenike prvog razreda u školskoj 2018/2019.godini. Prisutne je na početku pozdravila direktor škole Julkica Popović,poželevši sreću novim učenicima i zahvalivši se lokalnoj samoupravi na poklonima koji su male prvake dočekali u učionicama. Na svakoj đačkoj klupi stajao je školski pribor,poklon lokalne samouprave, kao i slatkiši koje je obezbedila škola. Učenicima, roditeljima i svim prisutnim potom se obratio predsednik opštine Radivoj Paroški, poželevši đacima uspeh u školovanju i želju da izrastu u čestite ljude.

Nakon toga učenici sada već bivšeg četvrtog razreda realizovali su priredbu koju su pripremili za svoje nove drugare.

U OŠ "Vuk Karadžić" đaci prvaci raspoređeni su u dva odeljenja,kod učiteljica Nataše Žikić i Milice Marić,a takođe će im engleski jezik predavati Milana Dašić,versku nastavu Nada Kurjak,a učenicima koji budu odabrali izučavanje mađarskog jezika,nastavnica ce biti Melinda Tot Moric. Prvacima i roditeljima takođe su se predstavile i učiteljice produženog boravka Marina Čalenić i Jovana Jovičić.

Prijemu prvaka predhodilo je otvaranje izložbe radova koji su nastali tokom radionice "Kreativni raspust".

Slično je bilo i u ostalim osnovnim školama. U Turiji gde je ove godine upisano najmanje učenika (17) koji će biti u odeljenju kod učiteljice Slavice Jovanov, đake prvake su pozdravili direktorka Branislava Zeremski i član Opštinskog veća zadužen za prosvetu Zoran Mijić.

U Nadalju upisano je 27 prvaka a evo šta nam je rekla direktorka Branislava Stanaćev:

Lokalnu samoupravu su predstavljali i prvake pozdravili Lazar Krajinović zamenik predsednika opštine Srbobran i Zoran Mijić član opštinskog veća zadužen za prosvetu.

S..N.

  

Postavio: Administrator dana 2018.08.31

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen