Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1642/prvaci-prvi-put-seli-u-kolske-klupe/

Verzija za tampu / To ScreenviewPRVACI PRVI PUT SELI U ŠKOLSKE KLUPE


U sve četiri osnovne škole u našoj opštini u prepodnevnim satima svečano su dočekani đaci prvaci. Školska godina počinje u ponedeljak, a prvaci su danas "probili led"...


Sve naše osnovne škole su spremne za početak nove školske godine, ocenio je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, koji je danas u okviru dnevnih aktivnosti bio gost dve osnovne škole u našoj opštini i pozdravio je đake prvake. Prvi su u devet sati u školske klupe seli učenici - prvaci OŠ Jovan Jovanović Zmaj. Pozdravila ih je pored predsednika Paroškog, direktorka škole Erika Sokola Munjin. Ona je rekla da ove godine u prvi razred polaze učenici u tri odeljenja, od kojih je jedno sa učenicima koji će učiti na mađarskom jeziku. Ukupno ova pkola ima 530 učenika koji su raspoređeni u 26 odeljenja.

Evo šta nam je rekao povodom početka školske godine Radivoj Paroški:

U OŠ "Vuk Karadžić"danas je upriličen svečani prijem za učenike prvog razreda u školskoj 2018/2019.godini. Prisutne je na početku pozdravila direktor škole Julkica Popović,poželevši sreću novim učenicima i zahvalivši se lokalnoj samoupravi na poklonima koji su male prvake dočekali u učionicama. Na svakoj đačkoj klupi stajao je školski pribor,poklon lokalne samouprave, kao i slatkiši koje je obezbedila škola. Učenicima, roditeljima i svim prisutnim potom se obratio predsednik opštine Radivoj Paroški, poželevši đacima uspeh u školovanju i želju da izrastu u čestite ljude.

Nakon toga učenici sada već bivšeg četvrtog razreda realizovali su priredbu koju su pripremili za svoje nove drugare.

U OŠ "Vuk Karadžić" đaci prvaci raspoređeni su u dva odeljenja,kod učiteljica Nataše Žikić i Milice Marić,a takođe će im engleski jezik predavati Milana Dašić,versku nastavu Nada Kurjak,a učenicima koji budu odabrali izučavanje mađarskog jezika,nastavnica ce biti Melinda Tot Moric. Prvacima i roditeljima takođe su se predstavile i učiteljice produženog boravka Marina Čalenić i Jovana Jovičić.

Prijemu prvaka predhodilo je otvaranje izložbe radova koji su nastali tokom radionice "Kreativni raspust".

Slično je bilo i u ostalim osnovnim školama. U Turiji gde je ove godine upisano najmanje učenika (17) koji će biti u odeljenju kod učiteljice Slavice Jovanov, đake prvake su pozdravili direktorka Branislava Zeremski i član Opštinskog veća zadužen za prosvetu Zoran Mijić.

U Nadalju upisano je 27 prvaka a evo šta nam je rekla direktorka Branislava Stanaćev:

Lokalnu samoupravu su predstavljali i prvake pozdravili Lazar Krajinović zamenik predsednika opštine Srbobran i Zoran Mijić član opštinskog veća zadužen za prosvetu.

S..N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign