Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OBEZBEDJEN NOVAC ZA REKONSTRUKCIJU DELA VODOVODNE MREŽE U NADALJU


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, danas u Neradinu, potpisao je ugovor vredan 9.948 568,00 din. Ovim sredstvima finansiraće se zamena azbestnih vodovodnih cevi u delu naseljenog mesta Nadalj.


Predstavnicima 20 lokalnih samouprava danas su uručeni ugovori za sufinansiranje projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u vrednosti više od 350 miliona dinara. Pokrajinska vlada u protekle dve godine investirala je više od 700 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u 55 sela u AP Vojvodini, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

- Politika Pokrajinske vlade je jasna. Cilj nam je da održimo nivo finansiranja u oblasti izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u naseljenim mestima širom Vojvodine, naveo je Mirović.

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisao u ime naše opštine, predsednik Radivoj Paroški, ulice Svetog Save i dr Lazara Rakića u dužini 1.712m dobiće nove vodovodne cevi, koje će zameniti postojeće. 

- Vrednost potpisanog ugovora je 9.948 568 din. To je novac koji obezbeđuje Pokrajina Vojvodina. Ukupna vrednost investicije je 14. 212 240,00 dinara, tako da je učešće naše opštine 30 posto, a novac ćemo obezbediti iz budžetskih sredstava. Ova investicija je veoma značajna. Ona omogućava da krenemo sa zamenom starih azbesnih vodovodnih cevi u Nadalju. Tokom prošle i ove godine dobili smo značajna sredstva za zamenu starih i dotrajalih i izgradnju novih šahtova u sva tri naseljena mesta. To nam omogućava parcijalnu zamenu dotrajalih vodovodnih cevi u sva tri mesta. U Nadalju smo izgradili fabriku vode, menjaju se dotrajali šahtovi, a sada idemo i u projekat zamene cevi u vodovodu, rekao je za medije Paroški i dodao:

- U Turiji je oko 50% vodovodnih cevi ranije zamenjeno, u Srbobranu je takođe jedan deo zamenjen, ali tu nas tek čeka veliki posao. Mislim da ćemo iduće godine konkurisati i sa tim projektima, tako da očekujem da ćemo biti u mogućnosti da zajedno sa pokrajinom uđemo u ovaj važan posao.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.09.04   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin