Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1645/obezbedjen-novac-za-rekonstrukciju-dela-vodovodne-mree-u-nadalju/

Verzija za tampu / To ScreenviewOBEZBEDJEN NOVAC ZA REKONSTRUKCIJU DELA VODOVODNE MREŽE U NADALJU


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, danas u Neradinu, potpisao je ugovor vredan 9.948 568,00 din. Ovim sredstvima finansiraće se zamena azbestnih vodovodnih cevi u delu naseljenog mesta Nadalj.


Predstavnicima 20 lokalnih samouprava danas su uručeni ugovori za sufinansiranje projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u vrednosti više od 350 miliona dinara. Pokrajinska vlada u protekle dve godine investirala je više od 700 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u 55 sela u AP Vojvodini, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

- Politika Pokrajinske vlade je jasna. Cilj nam je da održimo nivo finansiranja u oblasti izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u naseljenim mestima širom Vojvodine, naveo je Mirović.

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisao u ime naše opštine, predsednik Radivoj Paroški, ulice Svetog Save i dr Lazara Rakića u dužini 1.712m dobiće nove vodovodne cevi, koje će zameniti postojeće. 

- Vrednost potpisanog ugovora je 9.948 568 din. To je novac koji obezbeđuje Pokrajina Vojvodina. Ukupna vrednost investicije je 14. 212 240,00 dinara, tako da je učešće naše opštine 30 posto, a novac ćemo obezbediti iz budžetskih sredstava. Ova investicija je veoma značajna. Ona omogućava da krenemo sa zamenom starih azbesnih vodovodnih cevi u Nadalju. Tokom prošle i ove godine dobili smo značajna sredstva za zamenu starih i dotrajalih i izgradnju novih šahtova u sva tri naseljena mesta. To nam omogućava parcijalnu zamenu dotrajalih vodovodnih cevi u sva tri mesta. U Nadalju smo izgradili fabriku vode, menjaju se dotrajali šahtovi, a sada idemo i u projekat zamene cevi u vodovodu, rekao je za medije Paroški i dodao:

- U Turiji je oko 50% vodovodnih cevi ranije zamenjeno, u Srbobranu je takođe jedan deo zamenjen, ali tu nas tek čeka veliki posao. Mislim da ćemo iduće godine konkurisati i sa tim projektima, tako da očekujem da ćemo biti u mogućnosti da zajedno sa pokrajinom uđemo u ovaj važan posao.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign