Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

BRUKA I SRAMOTA!


Organizatori su sve učinili kako bi što bolje ugostili ratne invalide i vojne veterane koji su danas došli iz cele Vojvodine i iz Republike Srpske u Srbobran da pecaju. Međutim...


Juče je sve bilo kako treba. Pista uređena, čak je u petak i riba jela kao da je sudnji dan. Desna obala Velikog bačkog kanala čekala je sportske ribolovce, učesnike 13. Kupa u pecanju Saveza organizacija i udruženja ratih vojnih invalida, porodica poginulih boraca Pokrajine Vojvodine.

Gosti, članovi 19 udruženja iz Vojvodine i Republike Srpske stigli, domaćini ih dočekali sa pečenim šaranom za doručak i takmičenje je moglo da počne. I počelo je, ali svima je bilo jasno da od pecanja nema ništa.

Riba je na površini vode očajnički tražila spas. Neko je pustio zagađenu vodu u kanal, riba se gušila, galebovi su imali gozbu, a obalom se širio neprijatan miris.

Uprkos svemu takmičenje je održano, jer iznad svega u prvom planu je bilo druženje, a trošiti reči na zagađivače je uzaludan posao. Oni ionako, po svemu sudeći, ne mare previše šta će javnost misliti.

Ekipa Plavog kruga u saradnji sa domaćinima, URVI Srbobran pružila je mogućnost svim učesnicima Kupa da provere krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a pistu sa učesnicima obišli su Lazar Krajinović, zamenika predsednika opštine i Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu. On je u izjavi za medije rekao:

Takmičilo se 54 takmičara i tri takmičarke, a pored domaćina učestovali su članovi udruženja iz Banjaluke i Gradiške, kao i iz Bača, Inđije, Sombora, Novog Sada, Bečeja, Vrbasa, Rume, Sente, Apatina, Novog Kneževca... Druženje je završeno zajedničkim ručkom uz lovački kotlić.

Rezignirano i prilično ljutito svim učesnicima obratio se u ime organizatora, Goran Mijonić, predsednik URVI Srbobran. Evo šta je između ostalog rekao:

Delegacija Saveza organizacija i udruženmja ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca Pokrajine Vojvodine, predvođena predsednikom Milenkom Čančarevićem položila je cveće na spomen obeležje plaim borcima u porti pravoslavne crkve u Srbobranu.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.09.08   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen