Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1649/bruka-i-sramota/

Verzija za tampu / To ScreenviewBRUKA I SRAMOTA!


Organizatori su sve učinili kako bi što bolje ugostili ratne invalide i vojne veterane koji su danas došli iz cele Vojvodine i iz Republike Srpske u Srbobran da pecaju. Međutim...


Juče je sve bilo kako treba. Pista uređena, čak je u petak i riba jela kao da je sudnji dan. Desna obala Velikog bačkog kanala čekala je sportske ribolovce, učesnike 13. Kupa u pecanju Saveza organizacija i udruženja ratih vojnih invalida, porodica poginulih boraca Pokrajine Vojvodine.

Gosti, članovi 19 udruženja iz Vojvodine i Republike Srpske stigli, domaćini ih dočekali sa pečenim šaranom za doručak i takmičenje je moglo da počne. I počelo je, ali svima je bilo jasno da od pecanja nema ništa.

Riba je na površini vode očajnički tražila spas. Neko je pustio zagađenu vodu u kanal, riba se gušila, galebovi su imali gozbu, a obalom se širio neprijatan miris.

Uprkos svemu takmičenje je održano, jer iznad svega u prvom planu je bilo druženje, a trošiti reči na zagađivače je uzaludan posao. Oni ionako, po svemu sudeći, ne mare previše šta će javnost misliti.

Ekipa Plavog kruga u saradnji sa domaćinima, URVI Srbobran pružila je mogućnost svim učesnicima Kupa da provere krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a pistu sa učesnicima obišli su Lazar Krajinović, zamenika predsednika opštine i Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu. On je u izjavi za medije rekao:

Takmičilo se 54 takmičara i tri takmičarke, a pored domaćina učestovali su članovi udruženja iz Banjaluke i Gradiške, kao i iz Bača, Inđije, Sombora, Novog Sada, Bečeja, Vrbasa, Rume, Sente, Apatina, Novog Kneževca... Druženje je završeno zajedničkim ručkom uz lovački kotlić.

Rezignirano i prilično ljutito svim učesnicima obratio se u ime organizatora, Goran Mijonić, predsednik URVI Srbobran. Evo šta je između ostalog rekao:

Delegacija Saveza organizacija i udruženmja ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca Pokrajine Vojvodine, predvođena predsednikom Milenkom Čančarevićem položila je cveće na spomen obeležje plaim borcima u porti pravoslavne crkve u Srbobranu.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign