Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1662/novi-asfalt-za-turijsku-ulicu/

Verzija za tampu / To ScreenviewNOVI ASFALT ZA TURIJSKU ULICU


Rekonstrukcija atarskog puta, tkz Segedinca je u potpunosti završena, tako da su sva oštećenja, na ovoj "žili kucavici" za mnoge paore, potpuno sanirana. Konačno na red je došla i Turijska ulica koja će isto tako u potpunosti biti sanirana.


Ovom ulicom kreću se teška vozila Naftne industrije Srbije. Upravo zbog toga, iako je na "kraju sela" kolovoz u ovoj ulici konstantno je  izložen pojačanom trošenju. Prema pripremljenom projektu, ovaj pravac će dobiti ojačanu nosivost i biće postavljen novi asfalt.

Stanovnici ove ulice konačno su dočekali ono što su želeli. Radovi su u toku, a u izjavi za medije predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški je rekao da odmah po okončanju radova u Turijskoj, počinje rekonstrukcija kolovoza u ulici Doža Đerđa:

- U prethodnom periodu utvrđena je šteta od pet miliona dinara, nastala zbog stalne upotrebe puta od strane vozila NIS-a. Pripremili smo projekat koji će u ulicama Doža Đerđa i Turijskoj obezbediti veću nosivost puta. Na sastanku sa predstavnicima NIS-a dogovorili smo da ova kompanija sanira trasu koju koriste njihova vozila. NIS je obezbedio pet miliona dinara, što nije dovoljno novca za projekat koji podrazumeva izgradnju puta sa većom nosivošću, pa zato u ovom trenutku radimo samo deo kroz Turijsku ulicu.

Paroški je u izjavi za medije još dodao:

Doža Đerđa košta 11 miliona


- Obezbedili smo sredstva i za ulicu Doža Đerđa. NIS je prihvatio naš predlog da učestvuje u saniranju ove dve ulice, posebno kada su saznali da će put biti veće nosivosti. Radovi u Turijskoj ulici vredni su 5,3 miliona dinara, dok će radovi u ulici Doža Đerđa koštati oko 11 miliona dinara, rekao je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

L.P.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign