Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1669/nije-sve-u-rukama-sudbine/

Verzija za tampu / To ScreenviewNIJE SVE U RUKAMA SUDBINE!


Kazala je Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja prilikom tribine koja je održana u Srbobranu, a koja je deo kampanje "Bezbednost počinje sa tobom".


Domaćin ove tribine bila je opština Srbobran, a učesnici su bili učenici Gimnazije i srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić".

- Lokalna samouprava želi da mladi na vreme steknu potrebna znanja o važnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju i onda kada postanu deo zbivanja na putevima, budu bezbedni kao i da su rizici koji im prete na najnižem nivou, rekao je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. On se zahvalio direktorki Jasmini Milošević što je upravo Srbobran izabran za početak motivacionih nastupa novog zaštitnog lica Agencije, dr Gavrila Ilića.

Akcija - "Bezbednost počinje sa tobom” ima za cilj pre svega povećanje bezbednosti dvotočkaša kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju.

- Svaki dvotočkaš ima 12 puta veću šansu da smrtno strada ukoliko dođe do saobraćajne nesreće. Međutim, ukoliko koriste sve zaštitne sisteme pet puta su veće šanse da prežive ili da imaju manje posledice. Na putevima širom sveta, godišnje smrtno strada milion i po ljudi, na svaka dva minuta troje ljudi izgubi život, a svakog četvrtog jedno dete. Rešavanje ovog problema je globalni izazov i važno je da svi shvatimo da ukoliko se bezbedno ponašamo, mi vodimo računa i o sebi i o drugima, upozorila je Jasmina Milošević.

Po prvi put kao motivator u ovoj akciji pojavio se dr Gavrilo Ilić koji je kao strastveni motociklista u saobraćajnoj nezgodi koju je doživeo ostao bez noge.

- Kao čovek koji je doživeo tešku nesreću, želim da ličnim primerom skrenem pažnju mladim ljudima pred kojima je život i koji tek treba da se dokažu u svim sferama. Oni su najosetljivija kategorija i ne bi bilo dobro da plate danak neiskustvu. Smatram da lične priče mogu da pomognu i da znače više od svake statistike, kazne ili saveta, kazao je dr Ilić.

Učenici srednje škole u Srbobranu su sa najvećom pažnjom ispratili govor doktora Ilića koji je bio sugestivan i upozoravajući i sigurno je ostavio utisak na mlade ljude koji su imali priliku da ga čuju.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign