Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

IN MEMORIAM


Umrla je Mira Stanić. Živela je 53 godine. Sahrana Mire Stanić, rođene Grujić biće u Srbobranu na pravoslavnom groblju u utorak 02. oktobra u 14.00 časova.


Ima trenutaka kad čovek jednostavno zanemi. Kad tišina pobedi i kad se svaki zvuk pretvara u tugu. Kada najveselije pesme na oči donesu suze i kada se neverica pretvori u bezuspešan pokušaj bežanja od stvarnosti. Jedan od takvih trenutaka je bio kada je stigla vest da je umrla Mirjana. 

Nedostaju reči kojima bih opisao ovu nesvakidašnju ženu i šta god da napišem, imam osećaj da je malo i nedovoljno. Upravo zato opraštajući se od nje na ovaj način, reći ću samo Mirjana je bila čovek. Jedna od onih koji plene svojim duhom. Neko koga kad upoznate zauvek zauzme mesto u vašem srcu. Bila je jedna od retkih ljudi zbog kojih je život imao smisla.Oni koji su je poznavali znaće o čemu govorim.

"Uvek je u Srbobranu bilo dobrih i vrednih ljudi", reči su Mirjanine, kada je jednom prilikom govorila za naš portal. Ostaje nam da negujemo sećanje na nju. Ona sigurno ima svoje mesto baš među takvima.  Bili su velika čast i zadovoljstvo poznavati Mirjanu i sad, kao da vidim njen stidljivi osmeh i čujem kako govori - "nemoj Sale, preteruješ". A ne preterujem. Boli... 

Draga Miro, neka te anđeli čuvaju.

Mira Stanić rođena je Srbobranka. Završila je Karlovačku gimnaziju, a potom Filološki fakultet. Bila je profesor književnosti u Gimnaziji Svetozar Marković u Novom Sadu. Bila je supruga, majka i baka. Iskreno saučešće porodici i rodbini.

Aleksandar Šijačić

Autor portala Srbobran.net

 

  

Postavio: Administrator dana 2018.09.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 65
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen