Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

"PUT U TURIJSKOJ ULICI JE SOLIDNO I DOBRO URADJEN!"


Danas su okončani radovi na sanaciji kolovoza u Turijskoj ulici u Srbobranu. Ulica je otvorena za saobraćaj, a po završetku radova danas je u Turijskoj ulici bio predsednik opštine, Radivoj Paroški sa svojim saradnicima kako bi se lično uverio u kvalitet radova.


Sa predsednikom Paroškim bili su Đorđe Džekov, Radivoj Debeljački, članovi Opštinskog veća, kao i direktor JKP Graditelj, Đorđe Radetić. U ovoj ulici urađena je potpuna zamena kolovozne konstrukcije u Turijskoj ulici i nakon toga izrada nosećih slojeva, kao i atmosferski kanali sa leve i desne strane, koji sprečavaju podlivanje vode pod kolovoz, urađeni su mostići sa desne strane i postojeći vraćeni u regularno stanje.

- Zadovoljan sam što smo krenuli u realizaciju i sanaciju najugroženijih puteva u ulicama u Srbobranu i uskoro u Turiji i mislim da smo na dobrom putu da najugroženije ulice na ovaj način rešimo. Put u Turijskoj ulici je solidno i dobro urađen i ova ulica je od danas ponovo u funkciji, odnosno vozila će moći normalno da prolaze, rekao je Paroški i dodao:

- Očekuje nas sledeće nedelje puštanje u saobraćaj još jedne ulice, to je ulica Solidarnosti, to je novi put koji je izgrađen za naselje Solidarnost kojim se olakšava komunikacija građana koji žive u toj ulici i naselju. To je još jedan zadatak koji ćemo završiti ove godine kada je putna infrastruktura u pitanju.

Paroški je zahvalio svim građanima koji žive u Turijskoj ulici i svima koji je koriste za saobraćaj, što su imali strpljenja, jer kako je rekao, dugo se čekalo na završetak ove investicije.

- Projekat za Turijsku ulicu i za ulicu Doža Đerđa je odavno urađen. Radi se o delovima ulica koje inače najviše koristi NIS za svoju privrednu delatnost i on je utvrdio iznos od pet miliona dinara za naknadu štete. To je urađeno pre par godina, međutim kada je ponovo urađen projekat za ove dve ulice vrednost radova je procenjena na oko 15 miliona dinara. Pitao sam se zašto je šteta koju je procenio NIS pet miliona, a izgradnja ove dve ulice, jer one se moraju iz temelja raditi, radovi koštaju mnogo više i došli smo do saznanja da je projekat predvideo saobraćaj vozila sa mnogo većom nosivosti za ove dve ulice i zbog toga je cena tolika. U razgovorima sa NIS-om, razgovarali smo i o tome da se prizna ovo ulaganje koje radi sada lokalna samouprava. U međuvremenu smo konkurisali kod Ministarstva privrede i dobili smo sredstva za izgradnju ulice Doža Đerđa. Planiramo da se to brzo uradi i mislim da ćemo uskoro imati i zvanično odobrena sredstva za ulicu Doža Đerđa koja je, čini mi se, još u gorem stanju od Turijske, rekao je Paroški.

On je istakao da su u međuvremenu vođeni razgovori sa predstavnicima NIS-a o naknadi štete i saniranju kolovoza u ulicama koje oni koriste za obavljanje svoje delatnosti u Srbobranu i Turiji . Po njegovim rečima, postignut je dogovor da je šteta koja je nastala njihovom aktivnošću oko 11 miliona dinara. Na osnovu tog sporazuma do oktobra meseca sledeće godine treba,lo bi da se izvrši sanacija kolovoza u svim ulicama koje su na trasi NIS-a.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.10.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen