Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SRBOBRAN I OROŠHAZA ZAJEDNIČKI PREMA EVROPSKIM FONDOVIMA ZA RAZVOJ!


Deca koja su iz Srbobrana otišla na letovanje u Orošhazu su dobro, stiže nam vest iz Mađarske...


Predvođeni predsednikom opštine Srbobran, Neškom Čestićem delegacija naše opštine danas je posetila Orošhazu, grad pobratim u Mađarskoj. Prvenstveni razlog ove posete je obilazak naše dece (njih dvadeset)  koja se nalaze na desetodnevnom letovanju u ovom banjskom letovalištu, a u sklopu razmene dece. Podsetićemo u Sutomoru se trenutno nalazi dvadesetoro dece iz Orošhaze koji su smešteni u našem odmaralištu.

U telefonskom razgovoru, Čestić nam je ukratko preneo utiske današnje posete:

- Glavni razlog zbog čega smo u Orošhazi je poseta i obilazak naše dece koja se ovde nalaze na letovanju. Drugi razlog je naša želja da prijatelje iz Orošhaze, gradonačelnika Dávid Zoltána i njegove najbliže saradnike lično pozovemo da budu naši gosti za Petrovdan. Takođe, ovu posetu smo iskoristili za razgovor o zajedničkom nastupu naše dve opštine prema Evropskim fondovima za razvoj. Evropska unija, Evropska razvojna banka i BIRDS su raspisali konkurs na koji možemo da konkurišemo za sredstva u okviru prekogranične saradnje. Obostrana želja postoji i danas smo razgovarali vrlo ozbiljno o tome. Potreban nam je zajednički, kvalitetan projekat i nadam se da ćemo iskoristiti ovu šansu, rekao je Čestić za naš portal i dodao:

- Prezadovoljni smo kako se naša deca ovde osećaju, kako su dočekani i smešteni. Takođe, dobili smo informaciju i da su njihova deca koja su u Sutomoru jako zadovoljna, gradonačelnik Orošhaze Dávid Zoltán obećao nam je dolazak u Srbobran za Petrovdan, a dogovoreno je da u septembru krenemo u pripremu zajedničkih infrastrukturnih projekata za naše dve opštine.

Ovde možete da vidite fotografije koje smo dobili od kolega iz Mađarske koji su pratili posetu delegacije Srbobrana.

Srbobran.net takođe saznaje da je predsednik Čestić, iako je na putu, odmah po saznanju da su devojke iz Srbobrana, Tatjana Živković i Tijana Jojkić, nakon pada u jedan od šančeva na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom festivala Exit, povređene i hospitalizovane, razgovarao sa roditeljima devojaka. Čestić je izrazio svoje žaljenje, zbog nemilog događaja, a devojka poželeo što brži oporavak. Opština je ponudila pomoć, ukoliko bude potrebno.

Na osnovu poslednjih informacija koje imamo Tijanina operacija je protekla uspešno, biće joj potreban duži period rehabilitacije, ali na sreću i ona i Tatjana biće dobro nakon oporavka. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.07.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 44
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen