Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

JABUKA ZA SVAKOG DJAKA!


"Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja", slogan je ovogodišnje "Dečje nedelje", koja je počela danas. Dečija nedelja tradicionalno se obeležava svake prve nedelje oktobra.To su dani koji su posebno posvećeni našim najmlađim sugrađanima i iako na prvi pogled obiluju zabavnim sadržajima, imaju za cilj skretanje pažnje javnosti na važna pitanja za razvoj svakog deteta - obrazovanje, zdravlje, sigurnost, odrastanje bez nasilja i sl.


U OŠ "Vuk Karadzic" će i ova Dečija nedelja obilovati edukativnim, zabavnim i sportskim sadržajima. Najmlađe učenike očekuje izrada i izložba likovnih radova u holu škole, sportski dan, akcija "Poklon tajnom prijatelju" i tradicionalna Dečija pijaca, kao i razmena dečijih knjiga i časopisa. Sve učiteljice i učenici od prvog do četvrtog razreda učestvovaće u navedenim aktivnostima.

Stariji učenici takođe će uživati u sportskom danu, fer sportskim igrama i navijanju za svoje odeljenje, a pod rukovodstvom nastavnika fizičkog vaspitanja Slobodana Rakića. Nastavnica fizike Suzana Dovijarski Stankin će u saradnji sa učenicima osmog razreda realizovati  "Otvoreni dan fizike" na kome ce mlađi učenici imati priliku da posmatraju izvođenje poučnih i zanimljivih ogleda. Nastavnica građanskog vaspitanja Teodora Delić u saradnji sa svojim učenicima realizovaće aktivnost prikupljanja tople zimske garderobe za drugare kojima je potrebna. Dramske sekcije su se takođe potrudile da obeleže Dečiju nedelju. Učenici osmog razreda, pod rukovodstvom nastavnice Dragane Čokić,izvešće svojim mlađim drugovima iz sedmog razreda prikaz drame "Činovnikova smrt", kao vid vršnjačke edukacije, s obzirom da se ovo Čehovljevo delo obrađuje u sedmom razredu. Nastavnica srpskog jezika Nataša Mrkšić će sa svojim petacima, članovima dramske sekcije, gostovati u svim objektima PU "Radost" sa predstavom koja obradjuje temu vršnjačkog nasilja "Super heroji ipak postoje", a predstavu će izvesti i svojim školskim drugarima.

Učenički parlament čiji je koordinator nastavnica Ružica Milić,ove godine se posebno angažovao na promociji zdravog života.

Škola ističe posebnu zahvalnost našem sugrađaninu Đorđu Laziću, proizvođaču jabuka, koji je za svakog učenika škole poklonio po jabuku, kao simbol zdrave ishrane i zdravog života. "Parlamentarci" su odlučili da tokom Dečije nedelje intenziviraju akciju "Čepom do osmeha", poznatu u celoj zemlji po tome što se sakupljeni čepovi prikupljaju, a zatim predaju na reciklažu od čijih se sredstava nabavljaju invalidska pomagala. Tokom Dečije nedelje organizovaće se jedno mini humanitarno takmičenje, tako da odeljenje koje prikupi najviše čepova očekuje nagrada i titula "Najhumanijeg odeljenja".

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2018.10.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen