Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

PREPOLOVLJEN DUG ZEM. ZADRUGE SRBOBRAN


Ovo je rekao na današnjoj konferenciji za medije Nebojša Nedeljković, direktor zemljoradničke zadruge Srbobran. Plate redovne i ne kasne, potvrdio je Nedeljković...


Za samo pola godine koliko novo rukovodstvo upravlja Zemljoradničkom zadrugom "Srbobran", ukupni dugovi ovog gazdinstva smanjeni su sa 1,35 miliona evra na oko 600.000, rekao je u svom obraćanju novinarima Nedeljković, ujedno uputivši molbu koperantima zadruge prema kojima ona ima dugovanja da budu strpljivi.

- Molim koperante da ne tuže zadrugu. Neki kooperanti imaju razumevanja za našu situaciju i spremni su da svoja potraživanja naplate i u raznom repromaterijalu koji im je potreban za zasnivanje proizvodnje, u semenu ili veštačkom đubrivu. Istovremeno, znam da advokati obilaze neke naše kooperante i nude im usluge utuživanja zadruge, ali to neće doneti dobro nikome. Ako zadruga ode u stečaj neće biti iz čega da se namire potraživanja i zato molim kooperante da budu strpljivi.

Zadruga raspolaže starom mehanizacijom, nameštajem i računarima, a to je nedovoljno za bilo kakvu naknadu. Nova mehanizacija je uzeta na lizing i nije u našem vlasništvu. Svima mora biti jasno da Zemljoradnička zadruga Srbobran može isplatiti dugove samo ako radi, naglasio je Nedeljković.

S.N.

foto: L.P. 

Postavio: Administrator dana 2018.10.18   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen