Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1725/prepolovljen-dug-zemzadruge-srbobran/

Verzija za tampu / To ScreenviewPREPOLOVLJEN DUG ZEM. ZADRUGE SRBOBRAN


Ovo je rekao na današnjoj konferenciji za medije Nebojša Nedeljković, direktor zemljoradničke zadruge Srbobran. Plate redovne i ne kasne, potvrdio je Nedeljković...


Za samo pola godine koliko novo rukovodstvo upravlja Zemljoradničkom zadrugom "Srbobran", ukupni dugovi ovog gazdinstva smanjeni su sa 1,35 miliona evra na oko 600.000, rekao je u svom obraćanju novinarima Nedeljković, ujedno uputivši molbu koperantima zadruge prema kojima ona ima dugovanja da budu strpljivi.

- Molim koperante da ne tuže zadrugu. Neki kooperanti imaju razumevanja za našu situaciju i spremni su da svoja potraživanja naplate i u raznom repromaterijalu koji im je potreban za zasnivanje proizvodnje, u semenu ili veštačkom đubrivu. Istovremeno, znam da advokati obilaze neke naše kooperante i nude im usluge utuživanja zadruge, ali to neće doneti dobro nikome. Ako zadruga ode u stečaj neće biti iz čega da se namire potraživanja i zato molim kooperante da budu strpljivi.

Zadruga raspolaže starom mehanizacijom, nameštajem i računarima, a to je nedovoljno za bilo kakvu naknadu. Nova mehanizacija je uzeta na lizing i nije u našem vlasništvu. Svima mora biti jasno da Zemljoradnička zadruga Srbobran može isplatiti dugove samo ako radi, naglasio je Nedeljković.

S.N.

foto: L.P.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign