Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SRBOBRAN DANAS SLAVI I OBELEŽAVA DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM


Na današnji dan 1944. godine Srbobran je oslobođen od okupatora u II Svetskom ratu. Polaganjem venaca na spomenik žrtvama fašizma na Trgu slobode i na spomenik stradalom vojniku Crvene armije Borisu Mihajloviču Korotkovu počela je svečanost obeležavanja Dana Srbobrana.


Program je započeo intoniranjem himne "Bože pravde" koju je izveo hor OŠ "Vuk Karadžić". Vence i cveće su položile pored delegacije opštine Srbobran, predstavnici SUBNOR-a naše opštine, Bečeja, Sombora, Temerina, Vrbasa, kao i druga boračka udruženja i delegacije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Srbobran ima čast da obeležavanju ovog velikog dana u istoriji prisustvuje i predstavnik ambasade Ruske federacije, ataše za informisanje, Igor Hobrijačkov, kao i delegacija grada Miškin koju je predvodila predsednica opštine, Olga Viktorovna Minajeva.

Sećanje na borbu za oslobođenje od okupatora u II Svetskom ratu, oživeo je Ljubomir Panjković, učesnik NOB-a koji se skupu obratio podsećajući na strahote koje rat nosi sa sobom, a nakon njega svečanim govorom obratio se Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. Njegov govor prenosimo u celosti:

Po završetku programa i odavanja pošte žrtvama fašizma, skup se preselio na spomen obeležje gde je život, za oslobođenje Srbobrana, utkao vojnik Crvene armije Boris Mihajlovič Korotkov. Na njegov spomenik takođe su, u znak sećanja i uz odavanje počasti položeni venci i cveće,

Večeras u 19.00h u sali Malog pozorišta održaće se Svečana akademija na kojoj će biti dodeljenje zahvalnice građanima i organizacijama iz naše opštine u sklopu dodeljivanja Oktobarske nagrade.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.10.18   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin