Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SRBOBRAN DANAS SLAVI I OBELEŽAVA DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM


Na današnji dan 1944. godine Srbobran je oslobođen od okupatora u II Svetskom ratu. Polaganjem venaca na spomenik žrtvama fašizma na Trgu slobode i na spomenik stradalom vojniku Crvene armije Borisu Mihajloviču Korotkovu počela je svečanost obeležavanja Dana Srbobrana.


Program je započeo intoniranjem himne "Bože pravde" koju je izveo hor OŠ "Vuk Karadžić". Vence i cveće su položile pored delegacije opštine Srbobran, predstavnici SUBNOR-a naše opštine, Bečeja, Sombora, Temerina, Vrbasa, kao i druga boračka udruženja i delegacije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije.

Srbobran ima čast da obeležavanju ovog velikog dana u istoriji prisustvuje i predstavnik ambasade Ruske federacije, ataše za informisanje, Igor Hobrijačkov, kao i delegacija grada Miškin koju je predvodila predsednica opštine, Olga Viktorovna Minajeva.

Sećanje na borbu za oslobođenje od okupatora u II Svetskom ratu, oživeo je Ljubomir Panjković, učesnik NOB-a koji se skupu obratio podsećajući na strahote koje rat nosi sa sobom, a nakon njega svečanim govorom obratio se Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. Njegov govor prenosimo u celosti:

Po završetku programa i odavanja pošte žrtvama fašizma, skup se preselio na spomen obeležje gde je život, za oslobođenje Srbobrana, utkao vojnik Crvene armije Boris Mihajlovič Korotkov. Na njegov spomenik takođe su, u znak sećanja i uz odavanje počasti položeni venci i cveće,

Večeras u 19.00h u sali Malog pozorišta održaće se Svečana akademija na kojoj će biti dodeljenje zahvalnice građanima i organizacijama iz naše opštine u sklopu dodeljivanja Oktobarske nagrade.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.10.19   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen