Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

1948 - 2018


Sedamdeset godina u našoj opštini penzioneri neguju duh zajedništva najstarijih sugrađana. Juče su u svojim prostorijama uz zakusku, piće, muziku i neformalno druženje obeležili ovaj veliki jubilej.


Da starost može da bude lepa i sadržajna dokazuju penzioneri naše opštine koji kroz svoje udruženje sprovode različite aktivnosti i međusobno se druže i ispomažu.

.- Naša neprofitna, apolitična organizacija bavi se dobrotvornim radom u interesu penzionera i pokušava da raznim akcijama bude im na usluzi. Organizujemo druženja i sa drugim opštinskim udruženjima kako bi zajedno provodili svoje dane.Išli smo na više putovanja i posećivali mnoge manastire i znamenita mesta, kazala je na početku ovog druženja Ljubica Alargić, predsednica udruženja, koja je posebnu zahvalnost na podršci i razumevanju iskazala prema lokalnoj samoupravi, posebno apostrofirajući predsednika opštine Radivoja Paroškog koji je sa suprugom bio gost ovog druženja.

Paroški je uzvratio zahvalnost i između ostalog pozdravljajući penzionere rekao:

- Radni vek brzo prođe i posle toga treba ulepšati i osmisliti život ljudima. Trudimo se koliko možemo da pomognemo svim društvenim organizacijama, posebno penzionerima, jer ste vi doprineli da se izgradi ovo društvo i sve institucije. Sa dobrom organizacijom možete mnogo učiniti za vas lično, ali i vaše udruženje. Želim vam sve najbolje, pre svega zdravlja i sreće i nadam se da ćemo se viđati još češće u ovakvim i sličnim prilikama.

Po broju članova ovo udruženje je jedno od najbrojnijih u našoj opštini. Pored društvenog, ima i socijalni karakter jer svake godine penzioneri, članovi ovog udruženja mogu na rate da obezbede ogrev, zimnicu i mnoge druge potrepštine, neophodne da bi život pod stare dane bio lakši i lepši.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2018.10.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin